Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jobbik: Szánalmasan magyarázkodó kormányzat

2010. november 13. 16:30

A Jobbik szerint a kormány által jegyzett rendészeti törvényjavaslat alapján korlátlanul bevethetővé válnak Magyarország területén a külföldi rendőrök.

2010. november 13. 16:30

Az ellenzéki párt szombati közleményében úgy fogalmaz: a „külföldi rendőrök bevetése ügyében szánalmasan magyarázkodik a kormány”. Volner János jobbikos frakcióvezető-helyettes szerint a kormány az idegen rendőrökből álló intervenciós egységek tevékenységi körét nem is kívánja korlátozni. Mint írta, az általa benyújtott módosító javaslatok a külföldi rendőrök magyarországi alkalmazhatóságát próbálták meg keretek közé szorítani, megtiltva számukra a tömegoszlatásokban való részvételt. Ezeket a fideszes többség a honvédelmi bizottság ülésén egytől egyig leszavazta, így - ha az Országgyűlés is igent mond a tervezetre - semmiféle törvényes akadálya nem lesz a külföldi rendőrök tömegoszlatásokban történő bevetésének - hívja fel a figyelmet a jobbikos politikus.

Hozzáteszi: a törvényjavaslat lehetőséget teremt arra is, hogy szinte bárkire, még egy egyszerű gárdistára vagy akár az ismerőseire is ráhúzható legyen az, hogy terrorszervezetet támogat. Velük szemben pedig bevethetővé teszi a titkosszolgálati eszközök teljes tárházát.

„A törvényjavaslatban szereplő kormányzati tervek nem csupán emberi méltóságunkat sértik, hanem hazánk függetlenségét és a népakarat kinyilvánítását is veszélyeztetik” - fogalmaz a közleményben Volner János.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaducsa
2010. november 14. 13:08
Eldönthetnék már, hogy mivan: "Jobbik: Szánalmasan magyarázkodó kormányzat" "Volner János: Újabb jobbikos indítványt valósít meg a Fidesz " Köhög a bolha :D
velemeny2010
2010. november 14. 10:30
Lehet, hogy nem is lenne rossz megoldás a külföldi rendőrök alkalmazása. Egyrész mivel kívűlről jönnek, nincsenek kitéve a magyar politikai csatározásoknak, másrészt a szakértelmük lehet messze fölülmúlja a mi szervezetlen állományunkat. Lásd a tévéostromnál csődöt mondott lúzerbandát.
Kaducsa
2010. november 14. 09:30
Samu Tamás 2006-ban is verte a rendőröket?
Kaducsa
2010. november 13. 23:45
Ha visszagondolunk a 2006 őszi vérontásra, amelyben még mindig nem lehet pontosan tudni, milyen szerepet játszottak pl. a jobbik csatolt részei - talán nem is baj, hogy adott esetben rendelkezésünkre áll majd az Európai Göndörmari, ha a komcsik megint felgyújtják a várost.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!