Elkészült az otthonszülést szabályozó tervezet

2010. december 02. 11:04

Pénteken válik nyilvánossá az otthonszülést szabályozó törvénytervezet - írja a Hírszerző. A Magyarországra látogató brit főbába szerint az egész világ nyomon követi a Geréb Ágnes ellen zajló eljárást.

2010. december 02. 11:04
Sok éves vitára tehet pontot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az elkészült, otthonszülést szabályozó törvénytervezettel - írja a Hírszerző. A lap úgy tudja, tervezet pénteken válik nyilvánossá. Eközben a Születésház Egyesület meghívására Magyarországra látogatott Lesley Page brit főbába, aki szerint a kormányzat elkötelezett abban, hogy valamiképp szabályozzák az otthonszülést.
 
A kérdést Geréb Ágnes ügye tette aktuálissá: komplikációk léptek fel egy általa levezetett koraszülésnél, az életveszélyes állapotban lévő csecsemőt mentő szállította kórházba. A rendőrség ezután őrizetbe vette Gerébet, jelenleg előzetes letartóztatásban van. „Azt az eljárást, ami Geréb Ágnes ellen zajlik, az egész világ nyomon követi. Soha nem szabadott volna, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Magyarországnak nem szabad elfelejtenie, hogy jövőre az EU elnökét adja majd. Eddig viszont még nem fogadták el az unió valamennyi országára érvényes, a bábákra vonatkozó direktívákat” - fogalmazott Page.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2010. december 04. 20:49
A családunkban éppen két hete született (otthonában) egy gyönyörű kisfiú. Az édesanya és gyermeke kitűnőrn érzik magukat. Eddig én sem pártoltam az otthonszülést, mert ugyancsak előfordult olyan eset, hogy ha nincsen a közelben az orvos, perceken belül ráment volna az anya a szülésre. Ez is megtörtént. Ezért állást nem tudokmfoglalni. De azt tudom, hogy ennél nagyobb probléma annak a sok gyermeknek a vegyszeres (gyógyszeres) világrasegítése, akik természetes körülmények között, a természetes kiválasztódás törvényei szerint életképtelenek lennének (szakszóval elvetélnének), illetve lettek volna. Nem szeretnék részletekbe bocsátkozni azokról a tünetekről és tünetegyüttesekről, amikkel egyre többször találkozunk. (ezek egy része orvosi-, más része gyógypedagógiai, esetleg fejlesztőpedagógiai jellegű) Ne vessen rám senki követ, hanem tessék megnézni, hogy a gyermekek adottságaiban mekkora változás állott be az utóbbi 30 évben. Senki, soha nem vizsgálta, hogy születés után 5-10-15 évvel van-e eltérés a gyermekek között attól függően, hogy - mesterségesen indították meg a szülést vagy nem, és miért, - kapott-e epidurális érzéstelenítőt az anya vagy nem, és miért, - szedett-e magzatvédő vitamint vagy nem, és miért, - hányadik terhesslgből és milyen kezeléseket követően született meg a baba. - milyen oltásokat kapott a gyermek és milyen körülmények (előzmények) között. És ezek különféle kombinációi esetében. Lehet-e azt állítani, hogy a feltevés alaptalan? Állítani lehet, ezt és az ellenkezőjét is, mert nincsen konkrét vizsgálati alapja. Egy ilyen vizsgálat ugyanis mintegy másfél évtizedet kellene átfogjon, és (állítólag) személyiségi jogokat sértene. Elsősorban a genetikusok személyiségi jogait, a mindenáron gyerekre vágyó anyák személyiségi jogait, a kezelőorvos személyiségi jogait. Ugye, hogy érdekes a kérdés? Magyarországon az "eseteket" nem megelőzni szoktuk, hanem "kezelni". Az egész hazai gyermek- és családvédelem jellemző vonása ez. A rossz nyelvek szerint sokan, jól megélnek ebből.
morfondír
2010. december 04. 10:35
Ennyi idősen az baj. Mit mozogsz, ha a térded ilyen rossz?
El Topo
2010. december 04. 09:51
Mit tesz isten, én pár kilométerre onnan. Azt hiszem, Super Devoluy-nek hívják a helyet. Már eleve nem értettem, hogy maradtam életben, mert gyakorlatilag leestem a hegyről. Megközelítőleg 1300-1500 métert. És amikor bevittek lapáton, azt mondta a traumatológus, hogy ilyet még nem is látott.:D
El Topo
2010. december 04. 08:36
Komolyan már legjobb lenne neten rendelni a kisklambót.:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!