Szabályozná a fiatalok szórakozását a NEFMI

2011. április 20. 09:53

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumában egy olyan rendelet előkészítése zajlik, mely szabályozná a 18 év alattiak szórakozóhelyi tartózkodását és alkoholfogyasztását.

2011. április 20. 09:53

Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának ifjúságügyi vezetője elmondta: a kormány várhatóan még egy olyan jogszabályt fogad majd el, mely szabályozza a 18 év alattiak szórakozóhelyi tartózkodását.

Téglásy szerint a fiatalok jogos igénye a normális és kulturált szórakozás, ezért olyan szabályozás kidolgozásán dolgoznak, olyan szórakozóhelyeket szeretnének, ahová a szülők nyugodt szívvel engedhetik el gyermekeiket. A tervezet elsősorban azt szabályozná, hogy a 18 év alattiak meddig maradhatnak bizonyos rendezvényeken, illetve azt vizsgálná, hogyan lehet megoldani, hogy a fiatalokat 18 év alatt ne szolgálják ki alkoholtartalmú itallal.

A NEFMI kérdőíveket küldött ki különböző civil szervezeteknek, egyházi és oktatási intézményeknek. A visszaérkezett kérdőívek tanulságait, az elfogadható gondolatokat beépítik a rendeletbe.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. április 20. 12:20
Tudjuk, hogy megszüntetni nem lehet, de talán támogatni sem igen kéne.Ha nem bünteted, támogatod.14 éves gyerek ne igyon. Sehogyan se. És hagyjuk ezt a úriemberséget. Gennyes! Vagy tölts a cumis üvegbe páleszt, attól is hülye lesz a kölök. Istenem!
gentry
2011. április 20. 10:59
Ennek a kormánynak úgy tűnik az a fő célkitűzése, hogy korlátozza az emberek szórakozását, nehogy már jól érezze magát bárki. Már várom, hogy a kétharmad megszavazza, hogy a szex csak házaspárok részére és csak gyermeknemzési célból engedélyezett. Ja, ami meg a fiatalok piázását illeti, teljesen fölösleges küzdeni, ha akarják úgyis megszerzik, mint ahogy mi is beszereztük 14 éves korunkban az olcsó almabort, a kevertet, stb... Pár évvel ezelőtt a ZP-ben jártam úgy, hogy nem akartak kiszolgálni két fiatal csajt a pultnál, mivel 18 év alattiak voltak. Szerencséjükre épp én álltam mellettük, így odaszóltam a pultosnak, hogy nekem lesz, így megkaphatták az italukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!