Tagad Hunvald és Gál

2011. április 07. 18:18

Jobbára tagadták bűnösségüket a Hunvald-ügy első, csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon megjelent vádlottak. A vádiratban felsorolt 25 vádlott közül csak 14 volt jelen a tárgyaláson. Az erzsébetvárosi önkormányzat, mint sértett jogi képviselője sok százmilliós polgári jogi igényt jelentett be a tárgyaláson.

2011. április 07. 18:18

A vádiratban felsorolt 25 vádlott közül csak 14 volt jelen a tárgyaláson. Ketten betegségre hivatkozva mentették ki magukat, kilencen pedig azért nem jelentek meg, mert az elsőfokú bíróság szerint az ellenük közokirat-hamisítás miatt emelt vád elévült, és mivel más bűncselekménnyel nem vádolja őket az ügyészség, esetükben megszüntették az eljárást.

A csütörtöki tárgyaláson a 14 vádlott közül 12 egyértelműen tagadta bűnösségét, így a súlyos bűncselekményekkel vádolt Hunvald György, volt VII. kerületi szocialista polgármester és Gál György, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke is. Csupán két, kisebb súlyú ügyekben megvádolt ember nyilatkozott úgy a bíró kérdésére, hogy részben, illetve egészben elismeri bűnösségét.

A sok százmilliós kárt okozó önkormányzati ingatlanpanamák, több tízmilliós fiktív szerződések, illetve milliós kárt okozó lakáskiutalások és más bűncselekmények miatt részben bűnszervezetben elkövetett csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel vádolja az ügyészség Gált és Hunvaldot. A vádbeli cselekményekért a törvény szerint halmazatban akár 15 éves szabadságvesztés is kiszabható.
Az erzsébetvárosi önkormányzat, mint sértett jogi képviselője sok százmilliós polgári jogi igényt jelentett be a tárgyaláson, a bíróság pedig döntött arról, hogy zárolják több vádlott vagyonát.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. április 08. 10:08
nagyonis tisztességesen és becsületesen, kemény kétkezi munkával gyarapították a vagyonukat az elvtársak, aki ezt kétségbe vonja az fideszes fasiszta antiszemita
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!