Feltételhez kötik a segélyt Tarnabodon

2011. május 05. 16:10

A Heves megyei településen április óta nem kap segélyt az, aki nem tartja rendben a portáját, illegális bontásba kezd vagy rosszul tartja a háziállatait.

2011. május 05. 16:10

A befogadó faluként elhíresült Tarnabodon éltek a törvény adta lehetőséggel, és feltételhez kötötték a munkanélküli segély - hivatalos nevén bérpótló juttatás - folyósítását. A tarnabodi rendelet április elsején lépett hatályba. Ennek értelmében nem csak az esik el a segélytől, aki a portáját nem tartja rendben, hanem az is, aki illegális bontásba kezd vagy rosszul tartja a háziállatait. Az előírt rendet az utcafronti, árokparti részen, a ház előtt lévő kiskertekben és az első udvarban is meg kell tartani.

Az Indexnek nyilatkozó helyieknek tetszik a rendelet, jogosnak tartják azt, mondván, idáig bőven akadt rettenetes állapotú ház és udvar Tarnabodon. A többséget főleg az illegális bontások zavarták. Szerintük elterjedt jelenség, hogy télen egyesek apránként lebontják a saját házuk tetejét és eltüzelik.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Verebi Imréné
2011. május 06. 13:49
Nagyon okosan teszik!Eggyetértek!!
HSL
2011. május 06. 07:20
Ez az alap.
Öreg
2011. május 05. 16:57
Mindenütt követni kellene a jó példát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!