Osztogatja a sarkalatos törvényeket Orbán

2011. május 12. 11:58

Párton belüli gesztusok is befolyásolhatják, hogy az év végéig elfogadásra váró közel harminc kétharmados törvény előkészítésében kinek milyen szerepet ad a Fidesz, illetve Orbán Viktor - írja a hvg-hu.

2011. május 12. 11:58

Orbán Viktor Áder János jelenlegi EP-képviselőt, illetve Kövér László házelnököt kérte fel a leendő kétharmados választójogi törvény előkészítésének vezetésére. Áder János azóta nem nagyon vett részt a hazai politikában, hogy 2009-ben képviselői helyet szerzett az Európai Parlamentben.

Az áprilisban elfogadott új alkotmány hozzávetőleg harminc kétharmados parlamenti többséggel módosítható törvény elfogadását írja elő, ezeket az év végéig kell elfogadnia a parlamentnek.

Az eddigi hírek szerint a kereszténydemokraták irányítják majd a családügyekkel kapcsolatos, illetve az egyházügyi szabályok kialakítását, de az ő felügyeletük alatt formálódhat majd a nemzeti jelképekről, nemzeti ünnepekről és a kitüntetésekről szóló – várhatóan szintén kétharmados - új törvény is - írja a hvg.hu.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. május 13. 15:35
Hát amit a HVG ír, azt minden óvódás sejthette. Lehet, hogy szívesen áldozna időt Horn Gábor meg Lendvai Ildikó is, de ez a fránya FIDESZ kisemmizi a bölcsességüket. Nahát, hogy mik nem vagynak... Azonban, amikor az alkotmánymódosítás zajlott, azért gondolhattak volna arra, hogy a társadalmi akaratnak ne állhasson útjába a betükhöz ragaszkodó AB bürokrácia.
Rudolf János
2011. május 12. 14:23
milyen jó is ez.. amíg az ország nyomorba jut végleg, addig ők eljátszadoznak.. /kisiskolás koromban volt egy osztálytársam, aki mikor megbukott úgy állt bosszút, hogy kiradirozta a könyveit.. igaz el nem olvasta de szép tiszták lettek végre/
bini
2011. május 12. 14:03
Na a HVG nek sincs jobb dolga. Mi abban a meglepő, hogy a parlamenti szakpolitikus képviselők visznek egy-egy témát. Ez eddig is így volt, még ellenzékban is. A parlamenti képviselők szak kabinetekben vannak amihez külső szakértői gárda is tartozik, ami a fidesz és kdnp holdudvarához tartoznak. A HVG ennyire újszülött, vagy csak a szarkavarás és Orbánozás volt a célja.
Kettes
2011. május 12. 13:24
A Lázár-testvérek is kapjanak már egy kéthatmadost. Mostanában szinte semmit nem kaptak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!