Romagyilkosságok: Meghallgatták Csontos szüleit

2011. május 06. 11:08

Pénteken a negyedrendű vádlott szüleinek meghallgatásával folytatódott a romagyilkosságok pere. Csontos István szülei önként vállalták a közreműködést: édesanyja szerint leszerelésétől elfogásáig kifordult magából a vádlott. Édesapja a fia vonatkozásában nem tett vallomást.

2011. május 06. 11:08

Pénteken a negyedrendű vádlott szüleinek meghallgatásával folytatódik a romagyilkosságok pere a Pest Megyei Bíróságon. A katonaságnak és katonai titkosszolgálatnak is dolgozó Csontos István édesanyja annak ellenére, hogy fiával kapcsolatban nem lett volna köteles tanúvallomást tenni, részletesen beszélt fia előéletéről, tanulmányairól és leszerelése utáni időszakról.

Csontos István édesanyja szerint fia, miután szerződéses katonaként leszerelt, 2009 tavaszától elfogásának napjáig „teljesen kifordult magából, olyan volt, mint egy űzött vad”, és el akart menni Debrecenből, de a viselkedésében történt változásra nem adott magyarázatot. Később kérdésekre válaszolva elmondta, arra senki nem gondolt a családban, hogy köze lehetne ezekhez a cselekményekhez, ismerné az elkövetőket, úgy vélte, katonai múltjából adódóan ismerheti az ilyen jellemű embereket. Azt is mondta, hogy fia elfogása után megkönnyebbült, mert azt hitte öngyilkos lett, de azt nem gondolta, hogy köze lenne a támadásokhoz.

Édesapja - élve törvény adta jogával - nem kívánt vallomást tenni, és volt feleségéhez hasonlóan úgy nyilatkozott: a többi három vádlottat nem ismeri, róluk semmilyen információval nem bír. Bírói kérdésre válaszolva elmondta: a debreceni, Rezeda utcai lakásából fia elfogása után tartott házkutatáson lefoglaltak egy átalakított légpuskát, amely a szakértők szerint fegyvernek minősül, egy távcsövet és egy másik légpuskát is.

Szerdán Csontos István volt menyasszonyát, K. Krisztinát is kihallgatta a bíróság.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!