Nem minden jelzáloghiteles kap segítséget?

2011. június 14. 09:48

A nemzetgazdasági miniszter által pénteken az Országgyűlésnek benyújtott, a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat nem terjed ki a szabad felhasználású jelzáloghitelt igényeltekre - írja a Napi Gazdaság.

2011. június 14. 09:48

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által pénteken az Országgyűlésnek benyújtott, a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat meglehetősen széles körre nem terjed ki, így nem oldja meg a szabad felhasználású jelzáloghitelt igényeltek problémáját - írja a Napi Gazdaság. Egy neve elhallgatását kérő jogász álláspontjára alapozva a lap azt állítja, hogy azok a bajba került devizaadósok, akik nem célzottan lakáshitelt, hanem szabad felhasználású jelzáloghitelt vettek fel, július 1-je után elveszíthetik otthonukat.

Jegybanki adatok szerint a 2,5 ezer milliárd forint devizaalapú lakáshitel mellett kétezer milliárd forint azon szabad felhasználású jelzáloghitelek összege, amelyeket szinte biztosan lakáscélokra vettek fel.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diotoro10
2011. június 14. 12:44
Én speciel rengeteg szabad felhasználású jelzáloghitelest ismerek, szóval ők mehetnek a híd alá, azért ezt nem hittem volna... Már nem mindegy lenne ha az ő lakásukat is megmentenék?
k33
2011. június 14. 12:26
A magyar államot súlyos felelősség terheli, a kialakult helyzetért. Az általuk javasolt megoldás további segítség ehhez a csalás sorozathoz. Volt aki már felrobbantotta a házát mintsem hogy hagyta volna elárverezni, nem lepődnék meg ha ez általánossá válna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!