Külsős cégek a katonai titkosszolgálatoknál is?

2011. július 26. 15:00

Külsős cégeket alkalmaztak az előző ciklusban a katonai titkosszolgálatok és az NBH is - írja az Index. Állítólag a polgári és a katonai szolgálatok tervezett összevonása miatt kezdtek el civil vállalatokat alkalmazni.

2011. július 26. 15:00

A Nemzetbiztonsági Hivatalon kívül a katonai titkosszolgálatok adatai is civil cégek kezébe kerülhettek az előző ciklus idején - írja az Index. A kiszervezett szolgáltatások nemzetbiztonsági kockázatainak felmérésére a Honvédelmi Minisztérium is vizsgálatot indított.

A portál információi alapján a Szilvásy György irányítása alatt megkezdett titkosszolgálat-egyesítési program része volt civil vállalatok alkalmazása. Addig, amíg a NBH-ügy kapcsán az Eclipse Zrt. és a Zömök Kft. neve merült fel, Püski László cége  a Katonai Biztonsági Hivatallal és a Katonai Felderítő Hivatallal nem állt üzleti kapcsolatban.

A katonai titkosszolgálatok olyan szolgáltatást nem vesznek igénybe, amelyek teljesítése során a civil cég információhoz juthat a szolgálatokról, ezzel veszélyeztetve a nemzetbiztonságot.” - szögezte le a HM sajtóosztálya. A titkosszolgálatok egyesítése kapcsán egyébként már 2007 januárjában a Magyar Nemzet is megírta, hogy „több olyan tanácsadó is beleszólt az új koncepcióba, aki Gyurcsány Ferenc rokonságához köthető biztonsági cégek szakembere”.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2011. július 26. 20:43
Ezért vannak a besúgók és hivatásos tolvajok közpénzen fenntartva, itt az egyik eredmény.
nagykata
2011. július 26. 15:50
ebből a kiollózásból kimaradt a lényeg: Szekerest nem gyanusitják, nem csinált semmi rosszat, mitöbb ellenállt Szilvásy terjeszkedési szándékának. Nahááát... Hogy mik vannak!!! Ki gondolta volna??? Micsoda hazafi! Szekeres for President!
HSL
2011. július 26. 15:50
Ez a hazai ál-liberalizmus kvintesszenciája: a privátszféra hatékonyabbságának ürügyén állami funciókat kiszervezni közpénzen, haverokkal, sokszoros áron.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!