Szijjártó: Nem lassít a törvényhozás

2011. július 13. 11:29

Orbán Viktor szóvivője szerint továbbra sem fog lassulni a törvényhozás tempója hiszen az alaptörvény 28 helyen írja elő sarkalatos törvény megalkotását.

2011. július 13. 11:29

Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője kedden az MTV Az Este című műsorában leszögezte: a második félévben sem fog lassulni a törvényhozás munkája. A szóvivő szerint Kövér László és Harrach Péter kritikája ellenére nem szabad elfelejteni: egy év alatt el kellett rángatni az ország szekerét a szakadék széléről.

2012 január 1-jével lép hatályba az új alaptörvény, mely 28 helyen írja elő sarkalatos törvény megalkotásának kötelezettségét. Ez azt jelenti, hogy olyan 30-35 törvényt meg kell alkotni, vagyis egy komoly munkára lehet számítani a második félévben. Ha valaki arra bazírozik, hogy majd most lassítani fogunk, és kevesebb munka jár a parlamenti képviselőséggel, akkor azt ki kell ábrándítanom. Hasonlóan tempós, hasonlóan feszes menetrenddel rendelkező félév lesz. Amikor ellenzéki képviselők arról beszélnek, hogy ez nagyon sok munka, akkor azt tudjuk nekik mondani, hogy az elmúlt nyolc évben talán nem kellett volna tönkretenni az országot” - fejtette ki a politikus.

Szijjártó Péter reagált az MSZP-s Szűcs Erika állítására is, miszerint most a foglalkoztatást helyettesítő támogatás esetenként több, mint a közmunkások bére. A miniszterelnök szóvivője szerint olyan rendszert hoznak létre, melyben nem segélyre várni, hanem munkát vállalni éri meg jobban.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2011. július 13. 14:30
"A miniszterelnök szóvivője szerint olyan rendszert hoznak létre, melyben nem segélyre várni, hanem munkát vállalni éri meg jobban." Szépen halkan megkérdezem, milyen törvények fogják biztosítani az új munkahelyeket ehhez a szellemiséghez? Mit tett eddig a kormány, vagy milyen intézkedések vannak tervbe véve amelyek segítenének új munkahelyek létrehozásában? (Ó és nagyon kérem hagyjuk az Audit, akkora támogatással bármelyik vállalkozó tudna munkahelyet teremteni. Ha jól számoltam több mint 5 millió per fő támogatást kapnak a 2100 munkahelyre, emellett nem publikált adókedvezményeket és ha ez még nem elég környezetvédelmi területet betonoznak éppen. Még hogy presztízs beruházás. Nevetséges, bár nehéz ezen nevetni.)
GY. F.űegér
2011. július 13. 12:33
Te már csak tudod, mi az a kemény munka, szarházi droid.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!