Hoffmann véget vetne az oktatás Budapest-központúságának

2011. július 25. 09:41

Az oktatásért felelős államtitkár szerint az új felsőoktatási törvény erősíti majd a műszaki és természettudományos képzések keresletét, és megszünteti a felsőoktatás Budapest-központúságát.

2011. július 25. 09:41

Úgy fogják kialakítani az új felsőoktatási törvényt, hogy az a műszaki és természettudományos képzések keresletét növelje - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár az InfoRádiónak. Az államtitkár szerint 2012 szeptemberétől léphetnének életbe az első változások. Hoffmann elmondta, a törvény megszüntetné a felsőoktatás Budapest-központúságát is. 

Dux László szerint az intézmények közötti felesleges versenyt meg kell szüntetni, ehhez pedig szerkezeti átalakításokra van szükség. Idén már többen jelentkeztek műszaki képzésre, mint ahány hallgató felvehető, ám ez a természettudományos területekre egyelőre nem igaz - magyarázta a helyettes államtitkár.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2011. július 25. 22:06
a humánértelmiségi-képzést azért nem kéne túlzottan háttérbe szorítani, mert ott is akadna tennivaló, legalábbis amíg a hellerágnesi agitprop akadálytalanul terjedhet.
HSL
2011. július 25. 10:47
Őszintén remélem, hogy pálinkafőzési szak is indul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!