A bankok nem tudnak új konstrukcióról

2011. augusztus 31. 15:17

A Bankszövetség főtitkára Orbán Viktor bankhitelek veszteségmegosztásáról tett kijelentéseire reagált.

2011. augusztus 31. 15:17

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kijelentette: a bankoknak is részt kell vállalniuk abból a teherből, amelyet a devizahiteles konstrukciók ma jelentenek. Hozzátette: éppen ez a veszteségmegosztás lesz az ősz egyik legfontosabb feladata, miközben az otthonvédelmi program is folytatódik, sőt, új elemekkel bővülhet.

Kovács Levente szerint a bankoknak nincs tudomásuk arról, hogy a bármilyen új konstrukciónak az ötlete felmerült volna. A Magyar Bankszövetség főtitkára úgy véli: a második félévben további negatív hatások sújtják majd a bankszektort. Jelenleg az eszközkezelő kialakítása van napirenden. Fontos, hogy ez a segítség csak a szociálisan rászorulókat érje el, de őket valóban elérje - tette hozzá.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k33
2011. augusztus 31. 21:18
Ha az Orbán kormány nem tuja megoldani a deviza csalást,meg fog bukni. Ugyanis nem lesz vásárló erő ami fellendítse a gazdaságot. A bankok azonnal jelzik hogy ők az urak, majd hosszú tárgyalás után újra elő állnak egy újabb hülyeséggel,mint az árfolyam stop.
tarackos
2011. augusztus 31. 17:30
Azért nem kellene alulértékelni az ilyen híreket, ami uaz mint vmelyik pedagógus szakszervezet is kiadott, nincs egyeztetés. Márpedig ez csak bizonytalanságot szül, így pedig senki sem fog beruházni, hanem dekkol 2014ig...
drkovax
2011. augusztus 31. 16:51
"A bankok nem tudnak új konstrukcióról" Egyrészt nem új, másrészt meg inkább: nem akarnak tudni (hallani) róla ...
intercisa
2011. augusztus 31. 16:38
én se vagyok oda a bankokért de a további basztatásukból csak az lesz, hogy tovább hárítják az ország teljes lakosságára és még kedvezőtlenebb hitelezési konstrukciókkal jönnek majd elő, és azt Széchenyi óta tudjuk hitel nélkül modernizáció sincs... "Jelenleg az eszközkezelő kialakítása van napirenden. Fontos, hogy ez a segítség csak a szociálisan rászorulókat érje el, de őket valóban elérje - tette hozzá." -ez meg tételmondat ez messze értelmesebb kijelentés mint amit az elmúlt fél évben bármelyik politikus kiejtett a száján...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!