Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pedagógusok: Betekintést a köznevelési törvénybe!

2011. augusztus 31. 15:58

A pedagógusok szakszervezetei azt szeretnék, ha minél előbb nyilvánosságra hoznák a nemzeti köznevelés rendszerét szabályozó törvényjavaslat koncepcióját.

2011. augusztus 31. 15:58

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete üdvözölte, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a törvényjavaslat koncepcióját. Mendrey László, a szervezet elnöke közleményében kijelentette: elhárult az akadály az elől, hogy a tervezet széleskörű  alapos szakmai és érdekvédelmi egyeztetésének folyamata megkezdődjön. Határozottan kérik az oktatási államtitkárság vezetőit, hogy a koncepció szövegét még ezen a héten tegyék ismertté - tette hozzá az elnök.

A Pedagógusok Szakszervezetének közleménye viszont sajnálatosnak tartja, hogy a kormány a közoktatás átszervezésével kapcsolatosan úgy fogadott el koncepciót, hogy azt „semmilyen szakmai egyeztetés nem előzte meg”. A szakszervezet szerint a sajtón keresztül számtalan ötlet látott napvilágot, ám nem világos:melyik és milyen formában épült be a végleges koncepcióba.

Az oktatási államtitkárság a koncepciót egyelőre nem hozta nyilvánosságra, így azt véleményezni nem lehetett. A PSZ kezdeményezte partneri kapcsolat létesítését a jogalkotás területén, ám a megkeresésére érdemi választ nem kapott - olvasható a közleményben.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 01. 08:26
A PSZ attól tart, hogy az iskolákban újra nevelni kell, nem "ideológiai semlegesség" maszlaggal butítják a gyerekeket. Ami erkölcshöz köthető, az mind riasztja ezeket a szocliberális bérenceket. Az iskolákban kiépített hálózatukat flktik a szocialisták és liberálisok. Nem véletlenül.
rakosi
2011. augusztus 31. 22:17
A pedagógusok bölcsen járnak el akkor, ha a törvényjavaslat nyilvánosságra hozataláig szorgalmasan tanulmányozzák a bibliát és hitbuzgalmukat demonstrálva tüntetőleg templomba, járnak!
dadóka
2011. augusztus 31. 20:04
Nyugodt tanév kezdésről nem beszélhetünk. Sajnos az indulatok és a várakozások a bizonytalanságot erősítik. Jó lenne a gyerekekkel foglalkozni és nem a várhatóan húsba vágó tanári foglalkoztatásban bekövetkező, anyagiakban csökkenő változásokkal. Aggódom, hogy egyre zaklatottabb lesz a jelenlegi tanári közösség és várja a helyzetének jobbra fordulását, ami esetleg csak 2014. januárjától jöhet el. Nagyon sajnálom, hogy ennyire tellett a kormánynak a felkészülési idő alatt. A jövő nemzedék és tanári karok ennyit érdemelnek!? Félek, hogy még rosszabb lesz a közoktatás teljesítménye. Jól felkészült és hívatásukat szerető pedagógusok nélkül nem megy semmi sem.
nyugalmazott tanár
2011. augusztus 31. 16:33
De hiszen egyebet sem teszünk, mint örökösen acsarkodunk. A Pedagógus Szakszervezet valamennyi korábbi vezetője MSZP-s képviselő lett. Nem is akadékodkodtak, amikor a közoktatás szétverésén dolgozott az SZDSZ! Meg zsíros állással jutalmazták az elvtársak védőbástyájaként fungáló szakszerevezetek aktivistáit. Miért? Ki érti ezt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!