Jóri bepereli Szijjártót

2011. augusztus 22. 17:12

Személyiségi jogi pert indít többek között Szijjártó Péterrel szemben az adatvédelmi biztos. Jóri András szerint a miniszterelnök szóvivője olyan kijelentéseket tett, amelyek túlmennek a véleménynyilvánítás határán.

2011. augusztus 22. 17:12

Jóri András a NOL-nak adott interjújában beszélt arról, hogy a nemzeti konzultáció kapcsán személyiségi jogi perekre készül. Az adatvédelmi biztos a Népszabadságnak azt mondta, majd a bíróság eldönti, hogy helyesen tette-e, mikor elrendelte a szociális konzultáció személyes adatainak törlését.

Beszélt arról is, hogy azt viszont egészen másként kell megítélni, ha a szakmai viták politikai kommunikációs térbe kerülnek. Kijelentette, hogy ezekkel nincs dolga, mert ő maga nem politikai szereplő. Ha viszont ezek a megjegyzések túllépnek bizonyos határokat, akkor megteszi a szükséges lépéseket. Arra a felvetésre, miszerint már jelezte, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő, illetve a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala ellen személyiségi jogi pert kezdeményez, Jóri András úgy reagál: az ügyvédei dolgoznak a keresetlevél összeállításán, per még nincs.

Jóri szerint jól tette, hogy nem siette el a pert: „Eddig ugyanis csak azzal sértették meg a személyiségi jogaimat, hogy a nemzeti konzultáció kapcsán kétségbe vonták a szavahihetőségemet - azt mondták, valótlanul állítom, hogy erről a hivatalommal nem egyeztettek -, pár napja viszont a központi hivatal közleményében azt üzente nekem: célom az állami nyilvántartások jogszerű kezelésével összefüggő közbizalom megingatása. Azt hiszem, ezzel megint túllépték a határokat.” Hozzátette, hogy éppen ezért most már neki is lépni kell, és majd a bíróság eldönti, hogy kinek van igaza.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. augusztus 23. 07:33
Pont a Nol, amelynek blogterében a vesztesek okádják másokra a guanót????Röhögnöm sem illik.
picur3ka
2011. augusztus 22. 19:46
Persze, en vallalaom, hogy megszavaztam oket es vallalom a hulyesegeiket is minden massal egyutt es szamot vetek a vegen a performaszukkal, igen. Es nagyon jol tettek, hogy megszuntettek a manyupot, igen. Szerintem, mar az ingyenelok listazasa sem segit. Szijjarto semmi szinten nem fereg a legtobb baloldali politikushoz kepest. De ha ezen kopkodni van kedved...
kukagyerek
2011. augusztus 22. 19:22
"Jóri bepereli Szijjártót" El a kezekkel a zselés fejű gilisztától!
HSL
2011. augusztus 22. 18:45
óóóó... majd Jóri szépen végigrúgdossa az ügyet Strassbourgig és ez még csak az egyik lehetőség... ugye mondtam, hogy öngólokkal nem nyerhet meccset a Kedves Vezér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!