Balsai terrorizmussal is vádolja Gyurcsányt

2011. szeptember 26. 13:02

Terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is felmerült Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök politikai és jogi felelősségének vizsgálata közben. Balsai István feltételezése szerint 2006-ban a tömegoszlatással kapcsolatos eseményeket a rendőrfőkapitány egyeztette a miniszterelnökkel.

2011. szeptember 26. 13:02

„Vizsgálódásom során arra a következtetésre jutottam, hogy noha október 23-a a legdurvább jogsértések szimbóluma, mégis inkább egyik elemének, vagy akár csúcspontjának tekinthető annak a folyamatnak, ami a Gyurcsány-kormány erőszakos és paranoid hatalomakarását jellemezte” - olvasható a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök politikai és jogi felelősségének vizsgálatát vezető miniszterelnöki megbízott, Balsai István levelében. A 2011. március 15-i keltezésű dokumentumot hétfőn tették közzé a parlament weboldalán.

Balsai szerint „a Gyurcsány-kormány folyamatosan és fokozatosan fenntartott egy állandó és konspiratív elemektől sem mentes veszélyérzetet, ami megkívánta a megerősített és folyamatos rendőri jelenlétet, ellenőrzéseket”. Sajtónyilatkozatok alapján a megbízott megemlíti: „a motivációra és a felsorolt események láncolatára tekintettel felvetődhet a Btk. 261 .§-a (1) bekezdés b) pontjában megfogalmazott terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is”.

Az alkotmánybíró Balsai István álláspontja szerint a 2006-os események során a rendőri vezetők csak legfelsőbb politikai utasítás és jóváhagyás alapján adhattak parancsot, illetve tűrhettek el „a magukat és a testületet ilyen példátlan módon kompromittáló cselekményeket”. Balsai István leszögezi: „mindez szükségszerűvé és elkerülhetetlenné teszi a magyar Alkotmány szerint felelős miniszterelnök politikai és jogi felelősségének a vizsgálatát”.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. szeptember 26. 18:15
Majd, ha az ügyészség vádolja azzal, az lesz az igazi.
Honfi-fi
2011. szeptember 26. 18:08
A Heti Válasz is elmehet a búsba. Amióta megszüntette a kommentelést a trolljaik ide menekültek a mandinerre. Már több a neoliberátor troll, mint a renedes hazafi. Ideje lenne egy rendes éves féregirtásnak.
Vén Csataló
2011. szeptember 26. 17:31
Látom, az agyalágyult ballib orkoknak beakadt, hogy Balsai egy alkotmánybíró. Mielőtt végképp belelovalnátok magatokat abba, hogy egy alkotmánybíró mér mond ilyeneket szegény Gyurcsányi eftársról, tájékoztatásul közlöm, hogy Balsai június 27-dike óta alkotmánybíró, ezt a vizsgálati eremény pedig márciusban született. Hogy a leghülyébb is értse (ércse): Balsai, amikor a vizsgálatot végezte és elkészítette a vizsgálati jelentését, még parlamenti képviselő volt.
küllő
2011. szeptember 26. 17:13
Szánalmas---talpnyaló,köpönyegforgató balsai, meg ez a nevetséges erőlködés mert az alcsúti focista retteg gy. f.-től. Meg legalább addíg se az idóta kormányunkról beszélnek. Az adó emelésekről, hogy az államadósság még soha nem volt ilyen magas- a két hét alatt rend helyett-káosz, a hetente négyszer módosított adótörvények. Ez a bagázs már két éve verte az asztalt, hogy készen állnak a kormányzásra!! 8 évig erre készültek!!!?????? Szánalmas pecsenyéjüket sütögető idióták gyülekezete ez is !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!