Hunvald-ügy: kenőpénzekről vallott egy tanú

2011. szeptember 02. 18:09

Nagy György, a vád tanúja ingatlanonként 20-30 millió forintnyi kenőpénz átadásáról beszélt a Hunvald-ügy pénteki tárgyalásán.

2011. szeptember 02. 18:09

Nagy György a nyomozás során még gyanúsított volt, mivel az erzsébetvárosi ingatlanok eladásával kapcsolatos ügyekben a vevői oldalon tevékenykedett. Miután azonban részletes, terhelő vallomásokat tett, az ügyészség tanúként hallgatta ki. Nagy pénteki kihallgatása kezdetén kijelentette, hogy másfél száz oldalas nyomozati vallomásából sem elvenni, sem ahhoz hozzátenni nem kíván.

Elismételte, hogy Gál Györgynek adta át a mélyen áron aluli ingatlanértékesítésért az önkormányzat gazdasági bizottságának ülése után és az eladásról döntő képviselő-testületi ülés előtt az ingatlanonként 20-30 millió forintos kenőpénzeket az SZDSZ Dob utcai irodájában. Az ügyészség szerint ezután nagyon rövid időn belül jóval magasabb áron adták tovább, vagy kísérelték meg továbbadni tőkeerős, esetenként külföldi befektetőknek azokat. Az ügyészség szerint Gál ily módon összesen 366 millió forintnyi vesztegetési pénzt vett át.

Nagy szerint Erzsébetváros vezetésének tisztában kellett lennie azzal, hogy az ingatlanokat áron alul adják el. A vád tanúja a konkrét vesztegetésekkel, kenőpénzátadásokkal kapcsolatban nem állította, hogy azok Hunvald György tudomásával történtek volna, de megjegyezte, hogy az önkormányzatnál az erős ember a polgármester volt, aki nélkül döntés nem születhetett.

A büntetőperben 25 ember ellen emelt vádat az ügyészség hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, vesztegetés, csalás és más bűncselekmények miatt: az ügy elsőrendű vádlottja Gál György volt erzsébetvárosi SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök, a másodrendű vádlott pedig Hunvald György volt MSZP-s polgármester. Mindketten következetesen tagadják bűnösségüket.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. szeptember 02. 20:17
Reméljük, az ítélet nem marad el, és kielégíti a társadalom igazságérzetét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!