Hunvald-ügy: SZDSZ-irodában történt a vesztegetés

2011. szeptember 09. 19:10

Gyakran az SZDSZ Dob utcai irodájában történt a kenőpénzek átadása - közölte a vád tanúja a Hunvald-per pénteki tárgyalásán. Nagy György több bírói kérdés után sem tudott beszámolni olyan adatról, ami azt támasztaná alá, hogy Hunvald György tudott a vesztegetésekről.

2011. szeptember 09. 19:10

A Hunvald-per pénteki tárgyalásán Nagy György, a vád tanúja beszélt a vesztegetési pénzek átadásáról. Elmondása szerint az mindig négyszemközt, készpénzben, gyakran az SZDSZ Dob utcai irodájában történt. Nagy eredetileg gyanúsított volt, ám miután részletes vallomást tett, már csak tanúként vesz részt az erzsébetvárosi ingatlanpanama büntetőeljárásában. Vallomásában kitért arra is, hogy mikor beindult volna az üzlet, átvette tőlük azoknak a tőkeerős, részben külföldi befektetőknek a képviselője, akiknek magas áron próbálták továbbadni a nyomott áron megvásárolt erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanokat. Így elmondása szerint ő és üzlettársai alig valamivel többet kaptak vissza, mint amit az ügyletek során elköltöttek.

Hunvald Györgyről, az ügy másodrendű vádlottjának szerepéről annyit mondott, feltételezése szerint Hunvald nélkül nem történhetett semmi. Ugyanakkor emlékezett egy esetre, amikor a polgármesteri hivatal folyosóján kiabálták Hunvaldnak - elődjére célozva -, hogy „téged is megbuktatunk, mint a Szabó Zolit”. Nagy megjegyezte, hogy az SZDSZ-es Gál György vezette gazdasági bizottság javaslatait a képviselő-testület szinte mindig megszavazta SZDSZ-MSZP, de az is előfordult, hogy SZDSZ-Fidesz többséggel. Az ügyészség szerint is volt olyan helyi fideszes képviselő is, aki több milliós vesztegetési pénzeket kapott az ingatlanügyletekből: Czibula Csabának még az eljárás kezdetén nyoma veszett, állítólag Mexikóban van.

Nagy György egyébként számos bírói kérdés után sem tudott beszámolni olyan adatról, mely azt támasztaná alá, hogy Hunvald György tudott volna a vesztegetésekről, amivel az ügyészség vádolja.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. szeptember 11. 09:08
"Hunvald-ügy: SZDSZ-irodában történt a vesztegetés" Akkor, nem a Jobbik irodájában ugye? Nem is lesz ebből a "náci" bandából sohasem "demokrata"!
NoCsak
2011. szeptember 10. 10:24
Az a sok balfácán rendőr csak ennyit tudott kinyomozni immár vagy egy éve? Ezért nem kell nekik rendőrfőiskolára járni, meg tenné a 8 osztály is!
gudmen
2011. szeptember 09. 21:31
Másként nem történhetett, csak, hogy Kovács Pistike droton rángatott mindenkit!
gyula
2011. szeptember 09. 20:41
Most mit csodálkoztok ?? Hol kellett volna átvenni ?? A Becsületes Emberek Értékalapú Közösségénél ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!