Majtényi inkább lovat gondozna, mint az Alaptörvény Asztalát

2011. szeptember 15. 20:00

Majtényi László sokkal szívesebben foglalkozna lovakkal, vagy kutyákkal, szemben az asztallal, ami nem hálás. A volt adatvédelmi biztos szerint az Asztal kötelező gondozása személyiségi jogi kérdéseket is felvet.

2011. szeptember 15. 20:00

Majtényi László volt adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet jelenlegi elnöke az ATV műsorában elmondta: személyiségi jogi kérdéseket is felvet, hogy a polgármesteri hivatalokban felállított Alaptörvény Asztala „gondozására” és „szolgálatára” külön munkatársat kell biztosítani.

Majtényi László kifejtette: sokkal szívesebben foglalkozna lovakkal, vagy kutyákkal, mert ott legalább van valami interakció, szemben az asztallal, ami nem hálás. Véleménye szerint a kormány ezzel egy olyan alaptörvényt akar a kultúra részévé tenni, amihez a társadalom egyik fele - tartalma és az elfogadás módja miatt - nem tud érzelmileg pozitívan viszonyulni.

A volt adatvédelmi biztos a műsorban megjegyezte: az új alaptörvény és a korábbi, a hivatalokban szintén megtalálható Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának alaptézise szöges ellentétben áll egymással. Előbbi az alkotmányosság és a jogállam kezdetét a rendszerváltás időszakától számítja, a NENYI szerint viszont Magyarország 40 év diktatúra és két évtizedes tévelygés után a fülkeforradalom hajnalán nyerte vissza az önrendelkezés jogát és képességét - mondta.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. szeptember 16. 12:45
Addig nincs gond, amíg nem kell fedetlen fővel és tédhajtással kifejezni a tiszteletünket hetente Az Úr Alkotmányának Asztalánál. Harangozni sem kell a tiszteletére. Nem kell minden 10 falunak összedobnia egy Asztatiszteleti Szentéjt sem. Egész jól állunk. Az asztalszolga bérét meg majd összedobjuk valahogy. Bár ha jobban beledondolok ez állami feladat. Gondolom már leutalták a fejkvótát az önkormiknak....
Strongbow
2011. szeptember 16. 12:22
Hihetetlen ciki ez az egész asztal ügy. Már az új alkotmány vagy a Nyenyi is borzalom ciki volt, a körítés meg maga a giccs. Majtényitól függetlenül.
smogger
2011. szeptember 16. 08:12
A kommentelők igen magas szinvonalát jellmezi, hogy a világ egyik legnagyobb baromságát (alaptörvény aszatala+asztalszolga) teljen természetesenek tartják, és a kritizáló Majtényi zsidóságát emlegetik. Ezzel a magas "felkészültséggel" közvetlenül Albánia után állhatunk.......Nede meg is van a kétharmad stabilan!
Ouroboros
2011. szeptember 16. 07:28
Igaza van Majtényinek. Tegnap hallottam, hogy mire való igazából az ASZTAL. Hát jóhogy a plankelésre találták ki: http://hircsarda.blog.hu/2011/09/07/a_nap_kepe_alap_planking
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!