Alkotmányt és Nemzeti Hitvallást kapnak a diákok

2011. október 06. 09:56

A 10 éves kisdiákok csak a preambulumot, a 14 évesek viszont a teljes alaptörvényt megkapják csütörtökön.

2011. október 06. 09:56

Kedves Igazgató Asszony!/Igazgató Úr! 2012. január 1-jén lép hatályba Magyarország Alaptörvénye. Az államnak kötelessége gondoskodni arról, hogy polgárai ismerjék a törvényeket, amelyek közül kitüntetett szerepe van Alaptörvényünknek. Az ismertetést a gyerekekkel kell kezdeni” – írja az iskolaigazgatóknak küldött körlevélben Hoffmann Rózsa. Ennek érdekében csütörtökön, vagyis az aradi vértanúk emléknapján az ország összes iskolájának 10 és 14 éves gyerekei népszerűsítő kiadványt kapnak, melyet az oktatási államtitkárság küldött szét az intézményeknek.

A 10 éves kisdiákok az új alaptörvény preambulumát, a Nemzeti Hitvallást kapják meg, melyet olyan neves történelmi személyiségekkel illusztráltak, akik
„törvényt szabtak a nemzetnek”. A 14 évesek viszont már a teljes alaptörvényt megkapják, ugyanezekkel az illusztrációkkal. Mindez a Kerényi Imre-féle alaptörvény-népszerűsítő program része, amely egyebek mellett az Alaptörvény Asztalának felállításáról is rendelkezett - írja a hvg.hu.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. október 06. 21:22
annyira lesz népszerű, mint anno a szoci agitprop a mókus őrs úttörőinek - semennyire, leszarják, nem értik, aztán mennek játszani/bulizni
kurtzman
2011. október 06. 20:15
A Nevelési Tanácsadó szakembereinek, a "fantasztikus törvényeknek" köszönhetően - ahol az írástudatlan szülő felülbírálhatja 5-8 szakember véleményét, és nem járul hozzá, hogy megfelelő szakemberek foglalkozzanak a gyermekével, ezért normál általános iskolába jár -a 70 alatti IQ-val rendelkező gyerekek tömegének oszthatjuk ki iskolánkban az Alkotmány nemzetiszínű elemekkel díszített, névre kiállított - most éjjel majd megírom - példányait. Nem így kellene ezeket a dolgokat propagálni!
liberálzöld.
2011. október 06. 13:31
"Alkotmányt és Nemzeti Hitvallást kapnak a diákok" Nagyon helyes! Remélem lesz a nyomtatott szöveg mellett elég szabad hely, munkafüzet jellegel készül. A kis nebulók az év folyamán átírvezetik a módosításokat az eredeti szövegen és aztán év végén egy osztályfőnöki óra keretében elemezhetik, hogy mennyi ideig él egy alkotmányos tétel.
jag3
2011. október 06. 11:40
Gondolom mostanra már sikerült elolvasni fenti hozzászólásomat és lenyugodni. Történetesen ez a téma igenis megér néhány megfontoltabb gondolatot :o)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!