Két és fél éves csúcson a magyar CDS-árazás Londonban

2011. november 15. 12:34

Két és fél éve nem volt olyan magas a magyar államcsőd-kockázat piaci árazása, mint kedden, amikor is 612 bázispontra emelkedett a CDS-felár a londoni kereskedésben.

2011. november 15. 12:34

Két és fél éve nem volt olyan magas az államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak árazása, mint kedden. A magyar CDS-felár követte a szintén emelkedő euróövezeti kockázatbiztosítási árfolyamokat. Londoni elemzők szerint a forintgyengülés megállításának hatékony eszköze lehetne a jegybanki kamatemelés, és a devizapiaci intervenció alternatívájaként egy új IMF-megállapodás.

Az egyik vezető londoni piaci adatszolgáltató, a CMA DataVision szakelemzőinek kimutatása szerint a magyar CDS-árazás középárfolyama a 602 bázispontos előző záróról 612 bázispont környékére emelkedett a keddi londoni kereskedésben. A magyar CDS-árazás 2009 márciusában - a globális pénzügyi válság kiteljesedésének idején - érte el legutóbbi csúcsát, 630 bázispontos középárfolyammal.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2011. november 15. 19:13
Nem olvassák ezek az Economistot?:(
balint60
2011. november 15. 16:29
Pedig Varga Mihály tavaly, a választások előtt még azt hirdette, hogy az erős legitimációval rendelkező új kormány megalakulása oly mértékben fogja erősíteni a bizalmat, hogy az alacsony kamatok és CDS-felár, az erősebb forint révén 300-400 milliárd forintot takaríthat meg a költségvetés. Az erős legitimáció megvolt, csak éppen a kidolgozott tervek hiányoztak és hiányoznak a fenntartható gazdasági növekedés beindítására. Helyette nap, mint nap, kapjuk a nem-szokványos nem-megszorító nem-adóemeléseket... De, mint OV mondotta, "már látszanak az eredmények". Mit mondjak, már nem csak látszanak, de egyre fájdalmasabban érződnek is.
tarackos
2011. november 15. 14:12
Ezt a pár százalékot hamar ledolgozza a nemzetrontó kormány, nehogy már Ferenc legyen az első, az euronál, államadósságnál, benzinárnál etc. már a dobógó tetején vannak vagyis meg van bennük a tehetség...
kalandféreg
2011. november 15. 13:43
Nyíltan arra kényszerítik a jegybankot, hogy kamatot emeljen, mindezt gazdasági érvek nélkül. Ez hadüzenet. Inkább fizetek többet a frankhitelemre, mint hogy behódoljunk az ultimátumnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!