LMP: Így nem kell a plázastop

2011. november 10. 14:07

Jávor Benedek szerint a kormány plázastopról szóló törvénytervezete arra alkalmas, hogy „paradicsomi állapotokat” teremtsen a korrupciós ügyletekhez.

2011. november 10. 14:07

Jávor Benedek, az LMP országgyűlési képviselője az MTI-vel közölte: az ökopárt nem tudja támogatni a plázastopról szóló kormányzati tervet, noha az ötletet eredetileg ők javasolták. Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke úgy véli: a kormányzati elképzelés „paradicsomi állapotokat” teremt a korrupcióhoz.

Jávor szerint ennek oka az, hogy a koncepció alapján egy nehezen átlátható, központi döntéshozatali szerv egyedileg alkudozik majd a különböző befektetőkkel a bevásárlóközpontok létesítéséről. „A kormány javaslata nem támogatható, az kifacsarja az LMP eredeti javaslatát, a minisztérium hatáskörébe utalja a döntéseket” – magyarázta politikus.

A zöldpárti képviselő egyébként emlékeztetett arra is, hogy az LMP visszavonta a javaslat, mivel látták: indítványukat  a kormánypártok módosító javaslatai ebbe az irányba kívánják vinni. A bevásárlóközpontok terjedése Jávor Benedek szerint húsz év alatt lerombolta a helyi kereskedelmet és kedvezőtlenül alakította át a települések struktúráját – a politikus ezért tartja szükségesnek a korlátozó intézkedéscsomagot. Jávor szerint az LMP eredeti tervei a plázaépítés lehetőségét a helyi közösség kezébe adják.
 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marton Géza
2011. november 10. 22:36
A nyakam rá, hogy az összes korlátozó változtatás alól a CBA felmentést fog kapni!
Fakutya ezredes
2011. november 10. 21:36
Milyen elempe?
=nessuno=
2011. november 10. 20:38
GVH mit szól?
shighhopes
2011. november 10. 19:13
Az LMP szokás szerint ideológiai csőlátásról árulkodó érvekkel kritizál valamit amit amúgy tényleg széjjel kéne szednie az ellenzéknek. A gond a mérettel van: 300 nm az lószar, gyakorlatilag sarki ABC-nél nagyobb üzletet nem lehetne nyitni, ennek a többszörösénél kezdődik egy "plázaként" aposztrofálható akármi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!