Darák Péter lehet a Kúria vezetője

2011. december 06. 07:39

A Legfelsőbb Bíróság bírája, az ELTE adjunktusa kerülhet a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács helyett létrehozott Kúria élére. Darák Péter mellett Czine Ágnest, Kemenes Istvánt és Erőss Mónikát emlegetik az esélyesek között.

2011. december 06. 07:39

Darák Péter, a Legfelsőbb Bíróság bírája, az ELTE-ÁJK pénzügyi jogi tanszékének adjunktusa kerülhet a Kúria élére – értesült bírói körökből a Népszabadság. A lap megjegyzi, a komoly esélyesek között emlegették Czine Ágnest, a fővárosi ítélőtábla büntető kollégiumának a vezetőjét is.

Rajtuk kívül Kemenes Istvánnak, a szegedi ítélőtábla kollégiumvezetőjének, illetve Erőss Mónikának, a Fővárosi Bíróság csoportvezető bírájának a neve is felvetődött.

Schmitt Pál kedden konzultál Lázár Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével az igazságszolgáltatási reformról, ugyanis a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács helyett január elsejével létrehozott Kúria, illetve az Országos Bírósági Hivatal (OBH) élére is december 15-ig kell megneveznie a jelölteket.

A lap korábban úgy értesült, az OBH posztjára Handó Tünde, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke, Szájer József fideszes EP-képviselő felesége lehet esélyes.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sedebaja
2011. december 06. 15:49
A Kúria a Legfelsőbb Bíróság jogutódja az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsé pedig az Országos Bírósági Hivatal. Dr. Baka András és Gyurcsány Ferenc között bármilyen párhuzamot állítani vagy hasonlóságot keresni tudatlanságra és az intelligencia hiányára vall. A jogállamiság nem annak kérdése, hogy a legfőbb Bíró személye ki, hanem az a tény, hogy demokratikus választását követően és a mandátumának lejárta előtt vajon helyes-e pozíciójából elmozdítani. Persze maga az elmozdítás mikéntje sem mellékes!
Zokni
2011. december 06. 12:11
Jó. Végre. Most már mindegyiküknek megvan a maga végleges helye. Darák az átmenetinek tekinthető oktatási szférából megy át... Illetve a bankos problémát is nemsoká megoldja az élet..., s akkor majd Járai is átül az ideiglenes MNB FB-elnöki székből a méltó posztjára... Viszont egyet még mindig nem tudni: Hová kerül Orbán Viktor?
nick89
2011. december 06. 10:37
Csak remélhetjük, hogy felszámolja az adó-és vámmentes budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetet! És hazazavar 100.000 illegális kínai bevándorló bizniszment. És közreműködik az egész Európát Budapest központtal behálózó kínai feketekereskedelem felszámolásában.
WLaci
2011. december 06. 08:24
Fontos megjegyezni ezt a pillanatot. Baka eltávolítása után nincs jogállam: aki a továbbiakban ezekkel együttműködik, egy diktatúrával kollaborál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!