Újraértékelték a Hunvald-ügy ingatlanjait

2011. december 13. 08:26

A Magyar Nemzet értesülései szerint másfél milliárd forinttal olcsóbban adták el az erzsébetvárosi ingatlanokat, mint amennyire most becsülték őket.

2011. december 13. 08:26

A VII. kerületi önkormányzat új ingatlanszakértői vizsgálatot rendelt el az erzsébetvárosi ingatlanok eladása ügyében ősszel. A Magyar Nemzet dokumentumokra hivatkozva azt írja, hogy a mostani értékbecslés során közel másfél milliárddal magasabb összeget állapítottak meg, mint amennyiért anno az MSZP-SZDSZ-es vezetés idején eladták őket.

A került azért rendelt egy új értékbecslést, mert a Fővárosi Bíróság a büntetőügyben szakértői bizonyítást rendelt el. A lap arról is ír, hogy Erzsébetváros mint az elkövetett bűncselekmények sértettje, polgári jogi igényt nyújtott be az ügyészség szerint 600 millió forintos kára megtérítésére.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. december 14. 00:22
Ennél érdekesebb volt az a néhány másik felvétel, melyet nem játszottak le, csak a leiratát olvasták fel a tárgyaláson Sebes indítványára. Ezek ugyanis a vádlottból - vélhetően nyomozati alku révén - a vád tanújává "előlépett" Nagy György vállalkozó és a kerületi ingatlanügyeket az ügyészségnek feljelentő helyi ügyvéd, Hoffmann László között hangoztak el. Megírtuk, a vádhatóság korábban nem az ügyhöz tartozónak ítélte meg ezeket a jegyzőkönyveket, noha tartalmuk új megvilágításba helyezheti az október végén a perben tanúként meghallgatott Hoffmann szavait. Az ügyvéd az egyik értékesítendő kerületi épület, a Király utca 15. számú ház bérlőit képviselve korábban pert indított az önkormányzat és az ingatlan vevője ellen, miközben az épületben családja illetve családi cége két bérleménnyel is rendelkezett. Októberben, Hoffmann meghallgatásán Hunvald arra volt kíváncsi, beszélt-e az ügy nyomozati szakaszában Hoff­mann egy ügyésszel arról, hogy a gyanút "Hunvaldra és Gálra kell terelni", valamint arra is rákérdezett, tervezett-e ellene Hoff­mann lejárató sajtókampányt. Mindkettőre nem volt a válasz. A most felolvasott Nagy és Hoffmann közti beszélgetésekből viszont kiderült: mindkét állítás elhangzott. A további hangfelvételek miatt információink szerint a jövő heti három tárgyalási nap mindegyikét arra szánja a tanácsvezető bíró, hogy ezeket lejátsszák.
Obulus
2011. december 13. 13:54
Egy barátom 38 millió forintra becsült ingatlanát, csak 25 millióért tudta eladni. Most akkor valójában mennyit ér az az ingatlan. Annyit, amennyiért el lehet adni.
vizipipa
2011. december 13. 13:11
Nem tudom az önkormányzati értékbecslés mire vonatkozott. Üres vagy lakott házakra. Ami ugye csak egy árnyalatnyi különbség. A Hunvald-per bírósága szintén készíttetett egy ellenőrző értékbecslést. " A szakvéleményben, melyet a Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara elnöke Turán Zsolt készített, ugyanis csaknem azonosak - hibahatáron belüliek - az értékek a korábbi értékbecslésekkel." Bővebben: http://hunvaldper.blog.hu/2011/11/29/110_az_ertekbecslesek_osszehasonlitasa Tartok tőle, hogy ez az ügy az ügyészség móri ügye lesz.
trespass
2011. december 13. 12:16
Oszt hogyé aggyák ma reggel a szakértői vílemínyt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!