Dux: Ezért nem kell támogatni a közgazdászképzést

2012. január 24. 13:05

A most távozott felsőoktatási helyettes államtitkár Az Este című műsorban elmondta: a közgazdászképzésben adóelkerülésre is megtanítják a diákokat. Szerinte nem logikus, hogy ennek a tudásnak a megszerzését az adófizetők pénzéből kelljen finanszírozni.

2012. január 24. 13:05

Most egy nagyon kézenfekvő példán lehet megvilágítani, mondjuk a közgazdászképzésben megtanítják a diákokat az adóelkerülési technikára. Ezután egy hallgató elmegy az APEH-hoz, vagy jelenleg a NAV-hoz, vagy a Pénzügyminisztériumba és ott ezeknek a kiskapuknak a bezárására használja a tudását, akkor teljesen indokolt, hogy az adófizetők pénzéből ezt visszatérítik. Ha ő elmegy egy olyan céghez, amely kihasználja ezeket a kiskapukat, az egyáltalán nem logikus, hogy azt miért kellene az adófizetőknek finanszírozni.” – így indokolta meg a közgazdász képzések állami finanszírozású helyeinek drasztikus csökkentését Dux László, volt felsőoktatási helyettes államtitkár az MTV Este hétfői műsorában.

Dux kitért arra is, hogy a maradék 250 államilag finanszírozott helyet a szakma kérésére hagyták meg, azok a közgazdaságtudomány művelésére van szánva. Az ex-államtitkár a felsőoktatási reform szükségességét általánosságban a válsággal és a demográfiai mutatókkal indokolta, írja az Index

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kisember
2012. január 25. 03:47
Megpróbálom finoman kifejezni a felháborodásomat és a megvetésemet. Tehát: Duxika! Tudtad, hogy a lábad között lévő kicsike micsodával teherbe tudod ejteni az édesanyádat? Azt meg tiltja a törvény! Úgyhogy vágd le gyorsan egy életlen bárddal és tömd a saját szádba, hogy ne hallja senki, ahogy kiabálsz. Ezt kívánom neked. Én.
nyugalmazott tanár
2012. január 24. 21:22
Ahol egy politikai párt elitjét a gyűjtőfogházban lehet megtalálni, ott mit kívánunk a közembertől? Amíg nem születnek elrettentő büntető ítéletek, addig csak ostoba sopánkodás marad.
G. Pantyelejevics
2012. január 24. 20:00
Ha a közgazdászképzésen adóelkerülést tanítanak, akkor most ez a tananyag: Támogasd a Párt választási kampányát! Tolj be sok-sok milliót a miniszterelnök forprofit focistaképző cégébe! Máris kapsz külön adótörvényt.
ciseaux
2012. január 24. 18:41
...aztán, ha készek a gözgfazdászokkal, kezdhetjük a jogászokkal....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!