Módosítaná az alaptörvényt az MSZP

2012. január 25. 15:14

A párt azért változtatna az alaptörvényen, hogy a parlament orvosolja azokat az aggályokat, amelyeket az Európai Bizottság megfogalmazott. Az MSZP helyreállítaná Jóri András korábbi adatvédelmi biztos mandátumát is.

2012. január 25. 15:14

Mesterházy Attila elmondta: az MSZP alkotmánymódosító javaslata helyreállítaná Jóri András korábbi adatvédelmi biztos mandátumát, aki így 2014-ig az információs jogok országgyűlési megbízottjaként dolgozhatna. Ugyancsak kitölthetné eredeti hivatali idejét a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Baka András, akit a Kúria elnökévé tennének meg.

Kezdeményezik továbbá, hogy ne az Országos Bírósági Hivatal, hanem az Országos Bírói Tanács dönthessen a bírók kinevezéséről és felmentéséről. Visszavonnák az általános nyugdíjkorhatárt betöltő bírók kényszernyugdíjazását előíró alaptörvényi rendelkezést is. A szocialisták alkotmánymódosító javaslata emellett kivenné a kétharmados törvények köréből a jegybankkal összefüggő szabályozást, valamint az adó- és a nyugdíjrendszer alapvető szabályainak meghatározását.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diotoro10
2012. január 25. 20:10
Én meg szívesen megdugnám Julia Robets-t.
Lillyke1
2012. január 25. 18:51
Falfirka :-) az más ! Akkó ne kő tudni írni... csak mocskulódni!
Lillyke1
2012. január 25. 18:50
Figyelj! Nekem a nagypapám ott harcolt és 4 évig volt hadifogságban! Szerinted nem a hazájáért tette? Ők még tudták mi a Hazaszeret !!
Lillyke1
2012. január 25. 18:22
Igen az háború volt!! DE NEM HAZAÁRULÁS!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!