Betiltották a Vodafone reklámját

2012. március 28. 12:57

A Telenor bejelentése nyomán betiltotta a Vodafone reklámfilmjét a Fővárosi Bíróság, mivel az megpróbálta lejáratni piaci versenytársait.

2012. március 28. 12:57

A Telenor fordult az illetékes hatóságokhoz a Vodafone legújabb reklámja miatt. A reklámban kék versenyzőként szimbolizált mobilszolgáltató a Gazdasági Versenyhivatalnál és a Fővárosi Bíróságnál indított eljárásban azt kifogásolta, hogy a reklámfilm sérti a cég jó hírnevét. A vállalat közölte továbbá: a reklámfilm alaptalanul sugallja, hogy a Vodafone internethálózata jobb, illetve gyorsabb az övéknél.

A Telenor az index.hu-hoz eljuttatott közleményében kifejtette: a „Vodafone már jó ideje használja reklámjaiban a másik két szolgáltatóra utaló színeket, számokat és kutyákat és folyamatosan megpróbálják magukat nyertesként feltüntetni a másik két operátorral szemben. Mostani reklámfilmjükben azonban átléptek egy etikai, üzleti és jogi határt: konkrétumok hiányában negatívan állítják be a konkurenciát”.

A Hvg.hu értesülési szerint a Bíróság a Telenor álláspontját és kérelmét megalapozottnak találta, és nyilatkozatban felszólította a Vodafone-t arra, hogy hagyjon fel a szpot sugárzásával. Az eljárás május 16-án tárgyalással folytatódik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!