Vizsgálja az EB a plázastop-törvényt

2012. március 17. 11:41

A Népszabadság információi szerint vizsgálja az Európai Bizottság, hogy a plázastop-törvény megfelel-e a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságáról szóló EU-irányelveknek.

2012. március 17. 11:41

A Népszabadság tudomása szerint vizsgálja az Európai Bizottság a plázastop-törvényt. Azt tanulmányozzák, hogy a jogszabály megfelel-e a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságáról szóló EU-irányelveknek. A testület arról nem adott információt a lapnak, hogy hol tart a vizsgálat. A Népszabadság szerint ugyanakkor a legvalószínűbb, hogy az uniós hatóságok egyelőre még csak tájékozódnak az ügyben. A lap szerint Brüsszel érdeklődését az is kiválthatta, hogy nem volt titok, hogy a törvény célja a nagyméretű áruházláncok további terjeszkedésének a megakadályozása volt.

A jogszabály 2014 végéig moratóriumot rendelt el minden, háromszáz négyzetméternél nagyobb kereskedelmi létesítményre. A tiltás alól a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselőiből álló plázastopbizottság adhat felmentést.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2012. március 17. 19:37
Nekem már csak egy kérdésem lenne. Ki az az egyetlen embercsoport magyarországon aki bármely módon közvetlenül akárcsak egy EB testületbe tartozó döntéshozót a pozíciójába juttatott? Nem emlékszem hogy volt ilyen népszavazás. Ha pedig nem, ideje lenne visszafogni magukat. De itt is legyünk türelmesek, rendben. Majd ha minden tagállamban hasonló vehemenciával szólnak bele a belügyekbe akkor talán megfontolandóak lehetnek a döntéseik. Addig pedig végre egy olyan kormányt és vezetést kívánok Mo-nak ami az embereket képviseli, igen, ez alatt a magyar népet és nem a multik lobbistáit értem (tudom álmodozni jó...).
blogen
2012. március 17. 17:33
Helyes, gyalázat ez a törvény!
HSL
2012. március 17. 16:52
a plázastop törvény egyetlen baja: nem elég szigorú
khomeini
2012. március 17. 16:37
Épp ma jártam a nyíregyházi OBI-ban. Fénycsövet kellett vennem.Természetesen fényforrásból csak egy O-betűvel kezdődő német márkát lehet kapni, hiába van itthon is fényforrásgyártás. Ezek a remek plázák a nyugat-európai cégek előretolt piacszerző állásai is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!