Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A manyup-tagok negyede lépett vissza az állami rendszerbe

2012. április 05. 12:42

A magánnyugdíjpénztáraknál maradt valamivel több mint 100 ezer tag közel negyede lépett vissza március 31-ig az állami nyugdíjrendszerbe.

2012. április 05. 12:42

A 100.037 magánnyugdíjpénztár-tagból március 31-ig 23.783 - a tagok 23,8 százaléka - kezdeményezte visszalépését az állami nyugdíjrendszerbe – közölte a Pénzügyi szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője. Binder István hozzátette: a szám még kis mértékben változhat a postai kézbesítés függvényében, mivel postai úton is lehetett jelezni a visszalépést. Mint elmondta, egyedi adatokat a pénztárak közölnek majd, annyit azonban elárult, hogy volt olyan pénztár, ahol a tagok körülbelül 15 százaléka, míg másutt ennek akár duplája is visszalépett a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe.

A magánnyugdíjpénztár-tagok március 31-ig jelezhették átlépési szándékukat, és a visszalépők a parlament március 26-i döntése nyomán adómentesen vehetik fel reálhozamukat.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Basiliscus
2012. április 05. 16:04
Szerintem egyszerűen bizalmatlanság miatt nem lépnek vissza.
heep
2012. április 05. 16:02
Én nem tudok arról, hogy ő MANYUP tag maradt volna.
heep
2012. április 05. 15:26
Nem tudom, hogy a maradó 3/4-ed miben bízik. És hol van az a határ/taglétszám ahol már fenntarthatatlan a MANYUP. Vannak fix költségek, ezt minél kevesebben viselik annál kockázatosabb az egész. Csak dacból kidobni a pénzt az ablakon nem igazán neolib dolog. De ők tudják.
bini
2012. április 05. 15:13
Van egy olyan réteg akiknek kevés ídejük van a nyugdíjukig és magas befízetett összegük több tizmillió és az állami munkaviszonyuk is és befízetésük is magas. Ezért Matolcsy is mondta, hogy kb 5-10% lehet az akiknek megéri bennt maradni, mivel az állami nyugdíj 75% a jár nekik a törvény szerint az új törvény hatálybalépéséig, tehát most ez látszik igazolódni. Általában ezeknek más megtakaritásuk is van és feltehetően magánnyugdíj kasszáknak is tagjai ezért nekik három lábú a nyugdíjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!