2006: törvénytelenül adott fegyvereket a rendőrségnek a honvédség?

2012. május 16. 10:31

A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap úgy tudja, hogy egy vizsgálat szerint a honvédség törvénytelenül adott fegyvereket a rendőrségnek a 2006 októberi tömegoszlatásokhoz, Szekeres Imre akkori honvédelmi minisztert pedig politikai felelősség terhelheti az ügyben. Az MSZP szerint nem történt jogszerűtlenség.

2012. május 16. 10:31

A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap szerdán azt írta: a honvédelmi tárcánál Hende Csaba miniszter utasítására folyó, hamarosan lezáruló részletes vizsgálat szerint a honvédség törvénytelenül adott a 2006 októberi tömegoszlatáshoz gránátokat, gránátvetőket, valamint egy barikád felszámolására alkalmas teherautót. A jelentés szerint a fegyverek átadása nem történhetett az akkori miniszter, Szekeres Imre tudta nélkül, így őt az ügyben politikai felelősség terheli – írta a Magyar Nemzet.

Az MSZP erre reagálva közleményében tudatta: „a valóság az, hogy a rendőrség egy még 2003-ban kötött együttműködési szerződés alapján, amelyet a honvédség részéről Fodor Lajos mai közigazgatási államtitkár, mint vezérkari főnök írt alá, a Honvédség Műveleti Központjához fordult azzal a kéréssel, hogy a honvédség kézi könnygáz alkalmazásához alkalmas eszközöket és nem fegyvereket, lőszert adjon át. A volt katonai vezetők közlése szerint mindez nem október 23-án, hanem korábban történt, amit egyébként később a rendőrség visszaszolgáltatott”. Hozzátették: Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter korábbi nyilatkozataiban már kijelentette, hogy maradéktalanul bízik a volt katonai vezetőkben, és meg van arról győződve, hogy az alkotmánynak és a törvényeknek megfelelően jártak el minden esetben.

A szocialisták szerint a Magyar Nemzet „valótlan híre” próbálja elterelni a figyelmet a honvédség mai valós helyzetét jellemző tényekről, illetve ellensúlyt próbál képezni arra, hogy az MSZP szerdán indít vitát az Ajánlat Magyarországnak című vitairatról, amelyet a Szekeres Imre kuratóriumi elnökletével működő József Attila Alapítvány szakértői dolgoztak ki.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2012. május 16. 17:21
érdekes hozzáállás a nemzetáruló külföldi ügynök szocialistáktól ... ÉS VAJON MÉGIS MIÉRT a szocialista horda a gyilkosa 100 millió embernek??
Aldo Raine hadnagy
2012. május 16. 13:07
"Biztos vagy benne, hogy a fajtársaid véleménye ugyanez a náczivadászon?" Nem hiszem, mivel az szélsőjobbos blog, én meg nem vagyok az, így vaószínűleg a véleményünk is más. Fajtársaimnak nem nagyon tekintem őket, mivel én az emberi fajhoz tartozom, te és a szélsőjobbos náczivadászos eszmetársaid pedig rühes állatok vagytok.
Aldo Raine hadnagy
2012. május 16. 12:53
Na, már érthető is, miért van a 2006-ozás. http://www.hir24.hu/belfold/2012/05/16/sinre-teszik-simicska-ceget/ Újabb Közgépnek átjátszott tízmilliárdok derültek ma ki, van miről elterelni a figyelmet.
krisztoforo48
2012. május 16. 12:46
Ez nem politikai felelősség,így már nem az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!