Feljelentette a Jobbik Dániel Pétert

2012. május 16. 14:43

Feljelentette a Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő Dániel Pétert Szilágyi György. A jobbikos képviselő szerint az eljárás során meg kellene vizsgálni Dániel Péter elmeállapotát is.

2012. május 16. 14:43

Szilágyi György képviselő szerdán feljelentette a legfőbb ügyésznél Dániel Péter ügyvédet, aki szerdán hajnalban vörös festékkel leöntötte a vasárnap Kerekiben felavatott Horthy-szobrot, annak nyakába pedig „Tömeggyilkos, háborús bűnös” feliratú táblát akasztott, az erről készült fényképeket pedig megosztotta egy közösségi oldalon.

A politikus hangsúlyozta: a Jobbik „nem tűrheti el az ilyen cselekedeteket”, ezért szerdán feljelentéssel fordult Polt Péterhez közösség elleni izgatás, rongálás és kegyeletsértés gyanúja miatt. A Jobbik fontosnak tartja az eljárás során Dániel Péter elmeorvosi vizsgálatát is, mert a párt szerint az ügyvéd „magamutogató, közveszélyes őrültként” viselkedik. Emellett a jobbikos képviselő bejelentést tett az ügyvédi kamaránál is, mert szerinte Dániel Péter ügyvédi minőségéhez méltatlan magatartást folytat. Kérte a kamarától ennek megvizsgálását, illetve Dániel Péter kamarából való kizárása lehetőségének mérlegelését.    

Szilágyi szerint Dániel Péter tettével a magyar zsidóság megítélésének is ártott, ezért a Jobbik felszólítja „a máskor oly hangos” zsidó szervezeteket, különösen a Mazsihiszt, hogy ítéljék el ezt a cselekedetet. Felháborítónak nevezte, hogy Dániel Péter, semmibe véve a helyi közösség akaratát, beavatkozott Kereki közösségének az életébe és „megélhetési rettegőként próbálja meg ráerőltetni az akaratát az ott élőkre”.

 

Összesen 257 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
én2
2012. június 05. 10:39
Még annyit hozzátennék, hogy nagyon elegem van már abból is, hogy nekünk állandóan a zsidók dolgain kell siránkoznunk, meg sajnálkoznunk, miközben a saját sérelmeinkért fel sem emelhetjük a szavunkat. A saját sajtónk is állandóan ellenünk dolgozik, ami szintén nagyon szomorú. Őszintén mondom, leszarom a holokausztot. Egyszerűen nem érdekel hogy mi volt a háborúban. A háborúban mi is szenvedtünk eleget, ahogy a többi nép is, nem kellene mindig úgy beállítani, mint ha csak a zsidóságnak lett volna baja. Ez az egyoldalú megközelítés rettentő unalmas. Meg az 1000 évig fizetendő jóvátétel, meg a siránkozás hogy milyen rossz itt MO -n. Ha rossz, akkor lehet menni haza. Nem kell itt kavarni a szart. Nekem bizony nem hiányozna egyik sem. Ezen meg lehet sértődni, de ez van. Én nem vagyok zsidó, miért is kellene érdekeljen a sorsuk. Mellesleg az is érdekes volt, amikor az Izraeli nagykövet itt parádézott és hangsúlyozta hogy a magyar zsidó ugyanolyan magyar mint én, csak más a vallása. Oké, én ezt el is fogadnám, de ha ugyanolyan magyar, akkor a magyar államra tartozik, és nem értem hogy a nagykövetnek mi a fene köze van hozzá. Ha meg nem ugyanolyan, akkor nem értem mit keres itt, és miért akarják ugyanolyannak beállítani, mint a magyar polgárokat. Felettébb érdekes ez az egész, és rettentő unalmas is. Mindenesetre dániel (direkt kicsivel) nagy szívfájdalma lehet hogy pártja gyakorlatilag öngyilkos lett, a DK meg nem komolyan vehető, a legkisebb mértékben sem. Nem valószínű hogy bármit is elérnének a következő választáson. Sok nyugtalan éjszakát kívánok neked Dani.
én2
2012. június 05. 10:17
Nem értem azokat akik kiállnak emellett a szarházi mellett. Ez ugyanis közösségellenes uszító magatartás volt, és nem véleménynyilvánítás. Ha ezt elnézik neki, akkor innentől kezdve azt sem lehet bűntettnek tekinteni, ha valaki a holokausztos emlékműveket, vagy akármelyik másikat rongálja meg. A helyzet attól csak még súlyosabb, hogy egy ügyvéd tette ezt, akinek ezért minimum a kamarai tagságával kellene fizetnie. És teljesen mindegy, hogy ki ért egyet az elveivel, vagy ki nem. Ha ugyanis a a nevezetes cipőket rongálta volna meg valaki, akkor már tajtékozna az összes zsidó szervezet, és vezető hír lenne a tévében. Ezért is útálják az egész világon a zsidóságot, mert számukra a tolerancia azt jelenti, hogy mindenkinek tolerálnia kell amit ők tesznek, de persze fordított helyzetben ez már nem igaz... Ha demokrácia van, akkor a Dániel féléket ugyanúgy meg kell büntetni, mint bármelyik másik állampolgárt, aki emlékműveket rongál. Ha ezt nem tesszük, azzal alapjaiban megkérdőjelezzük a demokrácia alapjait, és joggal mondja majd mindenki, hogy akkor a tegye csak tönkre mindenki a hozzá legközelebb eső holokauszt emlékművet aki kételkedik benne, vagy csak elege van ebből az egészből, majd mondja ő is, hogy csak véleményt nyilvánított mint az a bunkó Dániel Péter. Kíváncsi lennék hogy az elbírálás is hasonló lenne -e, mint ebben az esetben volt.
rettegett iván
2012. május 17. 15:25
A Jobbik arca Zagyva Gyula A Mandiner még megmaradt náci kommentelő tábora is kb ez a színvonal lehet
rettegett iván
2012. május 17. 15:23
A jobbik arca Zagyva Gyula Az arcára van írva az értelem. A Mandiner még megmaradt náci közönsége is ez a kategória lehet kb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!