NOL: A plázastopot és trafiktörvényt feláldozná a kormány

2012. május 10. 11:46

A Népszabadság információi szerint a kormány kész lenne lemondani a plázastopról és a trafiktörvényről az IMF kedvéért.

2012. május 10. 11:46

A Népszabadság úgy tudja, hogy a kabinet könnyen megválna két törvényétől az IMF kedvéért. Lemondanának a plázastopról és a dohánykereskedelmet újraszabályozó trafiktörvényről is. A kabinet arra számít, hogy az adótörvények és a közösségi közlekedés mellett mellett ez a két jogszabály is előkerül majd a tárgyalások során.

A lap azt írja, hogy a plázastop nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mivel nem hozott érdemi átrendeződést a hazai kiskereskedelemben. A kormány tehát hiába vállalta fel a konfliktusokat a Brüsszel által is vizsgált törvény miatt. Éppen ezért jönne jól az IMF esetleges „nyomása” a kérdésben, könnyebben hátrálhatnának ki a törvény mögül. A lapnak nyilatkozó lobbisták szerint is inkább arról van szó, hogy a kabinet így el tudná adni, hogy az IMF nyomására kellett visszavonni a törvényt, ugyanakkor ezzel a lépéssel mentesülne az esetleges jogi problémáktól – írja a Népszabadság.

A trafiktörvény esetében pedig csak azt ajánlaná fel a kormány, amit amúgy is meg kellene tennie. Jelen formájában ugyanis nem EU-konform a jogszabály, a lapnak nyilatkozó kormányközeli források szerint azzal számol a kabinet, hogy Brüsszel nem hagyja majd jóvá. Sőt, már hónapok óta készen van egy, az uniós joggal harmonizáló törvénytervezet – írja a NOL.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2012. május 10. 14:15
Szeretném ha a kormány saját magát áldozná fel végre!
füst
2012. május 10. 14:03
A trafiktörvényért nagyon kár. A plázastop mindegy.
Sebaj Tóbiás
2012. május 10. 13:26
Hát, túl sokáig nem tartott a kurucos ellenállás. F@szkalapok
drieno
2012. május 10. 13:25
a plázastop már jócskán megkésett akció, a plázákkal, bevásárlóközpontokkal nemcsak a kiskereskedelemre, hanem a kisiparra, kistermelőkre is jóvátehetetlen csapást mértek úgy 20 évvel ezelőtt, amikor megjelentek és gombamód szaporodni kezdtek ez ebben a formában utánlövés, nem segít senkin a bevásárlóközpontok már egymással versenyeznek inkább a kötelezően, fair áron megvásárlandó magyar árumennyiséget kéne meghatározni idényenként és ágazatonként, maximálni a letéti összegeket a bérleti szerződésekben meg a polcdíjat mérsékelni stb ezen a struktúrán már nemigen lehet állami eszközökkel változtatni, de talán jobb szabályozással még lehet helyzetbe hozni a magyar termelőket, szállítókat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!