Berlinben is bemutatták Ablonczy Bálint könyvét

2012. június 04. 09:03

Péntek délután mutatták be Berlinben Az alkotmány nyomában címet viselő kötet német nyelvű kiadását, melyben a szerző Szájer Józseffel és Gulyás Gergellyel beszélget.

2012. június 04. 09:03

Péntek délután Berlin központjában, a Konrad Adenauerről elnevezett alapítvány szervezésében bemutatták Ablonczy Bálint, a Heti Válasz újságírója könyvének német nyelvű kiadását. Ablonczy munkája idehaza tavaly jelent meg. Az alkotmány nyomában címet viselő kötetben a szerző Szájer Józsefet és Gulyás Gergelyt, az alaptörvény tervezeteinek megszövegezőit kérdezte az új alaptörvény elfogadása előtt nagy vitát kiváltó kérdésekről.

A német verzió címe Gesprache über das Grundgesetz Ungarns lett, és a bemutatóra a német címmel összhangban nagyszabású beszélgetést szervezett az alapítvány a szerzővel és a két interjúalannyal. A beszélgetést Dr. Czukor József nagykövet és Ruprecht Scholz (CDU), korábbi szövetségi védelmi miniszter vezette fel, irányítását pedig az ismert publicista, Ulrich Schacht vállalta.

A mintegy másfél órásra nyúlt program során a vitavezető újra végigvett néhány izgalmasabb kérdést, például a preambulum szerepéről, az adósságkorlátról, a szabadságjogokról, a nemzetiségekről, melyekre a résztvevők (elsősorban a könyv interjúalanyai) részletesen kifejtett, helyenként kifejezetten nagy tetszést arató válaszokat adtak.

A beszélgetés zárásaként a közönség soraiból kérdés érkezett a Frankfurter Allgemeine Zeitung munkatársától, aki kifejtette, bár az itt elhangzottak sok tekintetben megnyugtatták, ő mégis úgy érzi, hogy a magyar kormány politikája a Trianonban elcsatolt területek visszaszerzésére irányul. A szereplők válaszul elmondták, hogy a frankfurti újságíró által példaként citált idézetek a valóságban soha nem hangzottak el, és leszögezték, nincsenek területi követeléseink szomszédainkkal szemben.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzucsLG
2012. június 04. 13:11
A Konrad Adenauer alapítvány többnyire épeszű és hasznos projekteket, mérvadó konzervatív személyiségeket és projekteket támogat. Erre most hogy esett a választás? (Ha már az Adenauer alapítvány - most hogyhogy nincs a Fidesz részéről a "külföldrőlpénzelikapártot!" szlogen, mint Bajnaiéknál? Ja, tudom: mert ez így normális.)
hazug politikusok
2012. június 04. 10:52
Sikeres hazug propaganda Berlinben Ipades Szájerrel és hamis Gulyással. Szép kis seggnyaló Ablonczy Balázska.
Antigoné
2012. június 04. 10:31
Jó, hogy vannak ilyen alkalmak, amikor legalább minimálisan eloszlathatjuk a sok ballibek által terjesztett ökörséget rólunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!