Budai Gyula fizethet

2012. július 17. 15:52

Tátrai Miklós jó hírnevének megsértése miatt egymillió forint kártérítés megfizetésére és nyilvános bocsánatkérésre ítélte a bíróság Budai Gyulát.

2012. július 17. 15:52

Egymillió forint kártérítés megfizetésére és nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a Fővárosi Törvényszék Budai Gyula kormánybiztost, aki a keddi, nem jogerős ítélet szerint két televíziós műsorban is megsértette Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjének jó hírnevét – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI érdeklődésére.

Póta Péter tudatta: a kihirdetett elsőfokú ítéletet szerint Budai Gyula alperes megsértette Tátrai Miklós felperes jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait azzal, hogy 2010. július 2-án a Tv2 Tények című műsorában, valamint három nappal később a köztelevízió Az Este című műsorában valótlanul állította: a Bábolnai Ménesbirtok Kft. részéről a Bábolna Zrt. felszámolójának átutalt, büntetőeljárás tárgyát képező 365 millió forint a felperes bankszámlájára került.

A polgári per ítéletében a bíróság az alperest eltiltotta a további jogsértéstől, egyben arra kötelezte, hogy „elégtétel adásaként az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül saját költségen a rendelkező rész 1. bekezdését a Tv2 Tények adásában, a 2. bekezdését pedig az M1 Este c. műsorában közöltesse úgy, hogy a megállapított jogsértésért fejezze ki sajnálkozását is”. A Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel tudatta azt is: a nem jogerős döntésben a bíróság kötelezte az alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek egymillió forintot.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. július 18. 12:02
"Gyurcsány Ferenc nyert a Magyar Nemzet ellen" A bíróság helyreigazításra kötelezte a Pécsi Újságot. 2012 július 13-án, pedig első fokon a Fővárosi Törvényszéken vesztett a Magyar Nemzet. Címlapon kell helyreigazítania a Magyar Nemzetnek. Helyben hagyta az elsőfokú ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla és kimondta, hogy a Hír TV idén január 20-án valótlanságot közölt, amikor azt híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős. Bajnai titkárságának közleménye megjegyzi: immár sokadik alkalommal ad igazat Bajnainak a bíróság. Hamis állítások és valótlanságok híresztelése miatt a Magyar Nemzet ellen már ötször nyert helyreigazítási pert a volt miniszterelnök. A Legfelsőbb Bíróság szerdai ítéletében további helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet a Diagon-ügyben. Ennek az újság eleget tesz, de elképesztőnek tartják, hogy őket marasztalják el, amikor egy jogszabályi hiányosság miatt a Diagon Kft. vírustesztjeinek összetétele továbbra sem igazolt. Ezt a mocskos hazug lapot, több mint ötven esetben ítélte helyreigazításra a bíróság.
kalasnyikov
2012. július 18. 04:48
ugy tünik a politikai elit már megállapodott egymással.....nem lesznek elszámoltatások sem most,sem a jövőben, ti pedig , idétlen otthoni szaftzabálók nyelni fogjátok a szart fokozott intenzitással. Nem budait büntették faszkalapok, hanem a magyar igazságot.....DDDDDD
trendo
2012. július 18. 03:33
Némelyik mandineres olyan, mint a nyílméreg béka, mikor nyársra húzva a tűz fölé tartják :) csak a méreg csöpög belőletek. A tények mit sem számítanak. Nem hisztek sem a bíróságnak, sem a saját szemeteknek. A legbigottabb vallásos szektához méltó az a hit, mellyel a saját előítéletetekhez képesek vagytok ragaszkodni. Nos, a megrendíthetetlen hit a magunk igazában sokáig jó mentális biztonságot nyújt. De amikor egyszer mégis elérkezik az igazság pillanata, akkor pokoli nehéz lesz elviselni a rettentő csalódást, hogy minden hazugság, melyet eddig bizonyítás nélkül is elhittetetek! A szátokba adott mézes cumi íze akkor fog epévé változni és a jön a sírás-rívás, a fogak csikorgatása! (Márpedig a vezé
bookmark
2012. július 18. 00:11
Míg a jobbik nagy erőkkel követeli, hogy legyen elszámoltatás, tegnap mégis elégedetten vették tudomásul a AB döntését, hogy nem lesz olyan könnyű megszabadulni az olyan bíróktól, mint ez is, aki ezt a förtelmes döntést hozta. Vagyis valójában a jobbik nem abban érdekelt, hogy legyen elszámoltatás, hanem abban, hogy ne legyen és neki legyen mit követelni.Itt már az egész ló kilóg nem csak a lába. Amúgy lesz másodfok, meg ítélő tábla is. A kérdés tényleg az, hogy bizonyítható-e, hogy a pénz a számlájára ment. Ha nem akkor a Budai ebből tanulni fog és csak azt fogja nyilatkozni, amit bizonyítani tud. Ettől a döntéstől még Tátrai nem lett úriember, csak ügyes mert el tudta tüntetni a nyomokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!