TASZ: Korlátozza a személyi szabadságot a Belügyminisztérium javaslata

2012. július 04. 14:24

A Társaság a Szabadságjogokért levélben kéri a parlamenti képviselőket, hogy nemmel szavazzanak a Belügyminisztérium azon javaslatára, mely a közrend fenntartásában közreműködő szervek nevében fellépőknek megengedné például bilincs, valamint önvédelmi célból szolgálati kutya alkalmazását.

2012. július 04. 14:24

A TASZ közleménye szerint a rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló belügyminiszteri javaslat növeli az állam lehetőségét a magánszféra szűkítésére és a személyi szabadság korlátozására, mivel a szabályozás alapján bővülne például a ruházat, a csomag és járművek átkutatásának lehetősége is.

Hozzátették, hogy az érintett szervezetek többsége a helyi önkormányzatok irányítása alatt működő rendészeti szerv, „ezen a szinten pedig politikai célokra való felhasználásuk veszélye nagyobb és ellenőrizhetetlenebb”. A TASZ álláspontja szerint a törvényjavaslat egy újabb lépés az önkormányzati rendőrség megteremtése felé. Az előterjesztéshez nem kapcsolódik a jogalkotásról szóló törvényben előírt előzetes hatásvizsgálat, amely szakmai alapon igazolná, hogy „szükséges és alkalmas az alapjog-korlátozó kényszerintézkedések alkalmazási körének a bővítése a közbiztonság növeléséhez”.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necoure Yamakee
2012. július 04. 16:18
Kedves TASz! TEssék írni levelet annak a bizonyos 50 amerikai képviselőnek is tiltakozás céljából, mert ott - Ó, Uram, el ne hagyj, - ha véletlenül benyúlok a zsebembe az igazolványomért a bűnüldöző szerv lelőhet mint egy kutyát. És még ez a halálbüntetés is... Hol vannk hát a szabadságjogok?
kjkj945
2012. július 04. 16:00
http://www.itar-tass.com/images/en/header_logo_v2.png
freehckr
2012. július 04. 15:39
„a közrend fenntartásában közreműködő szervek nevében fellépőknek megengedné például bilincs, valamint önvédelmi célból szolgálati kutya alkalmazását” Aztak*rva... még hogy egy feltételezett bűnelkövetőt megbilincseljenek? Botrány! :) Na de komolyra fordítva a szót: elmentek ti büdös taszok az anarchista k*rva anyátokba a cigányaitokkal együtt...
tetahó
2012. július 04. 14:55
Rendőrállamot! Rendőrállamot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!