West Balkán-ügy: a főügyészségen Morvai feljelentése

2012. július 06. 11:20

Varga Jenő fővárosi főügyészhelyettes elmondta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította Morvai Krisztina West Balkánügyben tett feljelentését. A feljelentésben leírtak állítólag katonai bűncselekmény gyanúját vetik fel.

2012. július 06. 11:20

A Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította a Budapesti Nyomozó Ügyészség azt a feljelentést, amelyet Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő tett rendőrök ellen a West Balkán-ügyben, segítségnyújtás elmulasztása miatt — közölte Varga Jenő fővárosi főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel. A fővárosi főügyészhelyettes elmondta: a feljelentésben foglaltak katonai bűncselekmény gyanúját vetik fel, a katonai büntetőeljárás alá tartozó ügyek nyomozása pedig a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta: szerdán lejárt a 72 órás határidő, amely alatt a Legfőbb Ügyészségnek döntenie kellett arról, indít-e büntetőeljárást Morvai Krisztina vasárnap tett feljelentése nyomán a rendőrségi ügyeletesek szerepének tisztázására.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság múlt szerdán kihirdetett, elsőfokú ítéletében halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt két év nyolc hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte Szalontai Győzőt, a West Balkán Kft. egyik ügyvezetőjét, az intézmény bérbeadóját, Kecskés Tamást, Csanádi József rendezvényszervezőt és a program biztonságáért felelős Hranek Istvánt. A szóbeli indoklásban a bíró a rendőrség felelősségét is felvetette.

Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő vasárnap közölte az MTI-vel, hogy az ügyben rendőrök ellen feljelentést tett segítségnyújtás elmulasztása miatt. Közleményében azzal indokolta a feljelentést, hogy a tragédia estéjén többen telefonáltak a rendőrségi ügyeletre segítséget kérni, de a szolgálatot teljesítő rendőrök nem intézkedtek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci4
2012. július 06. 12:44
Hogy az a hülye Baló miért nem csapta agyon idejében ezt az ócska némbert?
Hajdú Sógor
2012. július 06. 12:35
”A diszkótragédia – már ez a neve, a címkéje már megvan – egybeesik a magyar és a nemzetközi zsidóság két legnagyobb nemzetközi és magyarországi kezdeményezésének, a médiaháború számukra való becsődülésével és az ehhez szorosan kapcsolódó filozófuskör lelepleződésével. Egy húsz, huszonöt, harminc, de másként számítva akár nyolcvan éve fennálló uralmi rendszer csődállapotával.” http://www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4041:csurka-istvan-toertenelemhamisitas-nyugat-balkan-atstartolas&catid=40:csurka-istvan-irasa&Itemid=53
Hajdú Sógor
2012. július 06. 12:08
Már megint ki akar siklatni valamit Balóné?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!