A Távol-Keletre vihetik a BKV-tól lopott kábeleket

2012. augusztus 09. 10:02

A Budapesti Közlekedési Központ szerint egy nemzetközi bűnszervezet állhat a kábellopások mögött, a színesfémtolvajok Európa több országában is problémát okoznak.

2012. augusztus 09. 10:02

A Blikk értesülései szerint több mint egymilliárd forintnyi kárt okoztak eddig a BKV-nak a kábeltolvajok. Az ügyben két gyanúsítottat már elfogott a rendőrség, de a Budapesti Közlekedési Központ szerint a szálak a Távol-Keletre vezethetnek.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a lapnak elmondta: 2007 második felétől emelkedett meg látványosan az ilyen bűncselekmények száma, ekkor kezdte el felvásárolni nagy mennyiségben a távol-keleti felvevő piac a hulladék rezet. A BKK úgy tudja, egy nemzetközi bűnszervezet állhat a jelenség mögött, a problémával pedig Európa több országában is szembesült a rendőrség.

A BKV a rendőrségnek korábban már jelezte azon gyanúját, hogy egyes dolgozók is segíthetik a színesfémmaffiát, mivel a tettesek olyan információk alapján dolgoztak, amiket csak egy szűk kör tudhatott.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. augusztus 09. 21:48
Hatvan kilincset lopott el egy lakóházból A bejárat rézkilincsét és az ablakok szinte összes kilincsét lelopta a nő a Révay utcai házból. - Ez Magyarország
Basiliscus
2012. augusztus 09. 13:32
A teljesen ázsiaiakat pedig száműzni Indiába!
kjkj945
2012. augusztus 09. 13:00
"A Távol-Keletre vihetik a BKV-tól lopott kábeleket" "" Ázsiába viszik a BKV-tól ellopott kábeleket"" ..hetik ...szik!!!
states
2012. augusztus 09. 12:40
Na akkor a cigányaink kitanulták alaposan a szakmát, ha még nagyobb számban alkalmazza őket a BKV, mutatóban sem marad egy szál kábelük sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!