Szigorú összeférhetetlenségi szabályokat akar az LMP

2012. augusztus 27. 15:41

Vonatkozzanak „kőkemény összeférhetetlenségi szabályok” az állami, önkormányzati és közcégekkel állandó jelleggel szerződőkre – javasolta Schiffer András győri sajtótájékoztatóján.

2012. augusztus 27. 15:41

„Felháborító az, hogy nagyon sok esetben azzal lehet kikerülni a köztisztviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokat, hogy alapvető tevékenységeket például ügyvédi irodáknak szervez ki, miközben fizet egy jogi apparátust, önkormányzati vagy állami szervek tömkelege” – fogalmazott a politikus, megjegyezve, kérdésekkel fordulnak a győri városvezetéshez az önkormányzat egy telekügyletével kapcsolatban, amelynek során egy offshore hátterű vállalkozás lett az önkormányzat tulajdonostársa.

Schiffer hozzátette: ősszel, az új polgári törvénykönyv vitája során javasolni fogják, hogy a jövőben ne lehessen visszaélni bizalmas információkkal; jó erkölcsbe ütközővé minősítenék azt, ha valaki ilyenekkel a saját hasznára él vissza. Úgy fogalmazott: a cél az, hogy szankcionálhatóvá, bírói úton megsemmisíthetővé váljanak azok a szerződések, amelyeket csak azért köt meg valaki, mert „közel van a húsosfazékhoz”, meghallott valami információt, és annak birtokában vásárol.

A politikus szerint „valójában a Fidesz-kormány távolról sem akarja kiseprűzni az offshore-lovagokat ebből az országból”, miközben az elmúlt húsz évben a magyar államadósság két és félszeresét „szivattyúzták” ki külföldi adóparadicsomokba vagy offshore-trükkökkel.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2012. augusztus 28. 00:27
Összeférhetetlenség? Szabó Timcsi hogy fér össze jobbikos férjével?
mr. vagabond!
2012. augusztus 27. 23:57
eLeMlàmPàék megint le akarjàk làncolni magukat?
kjkj945
2012. augusztus 27. 16:30
Minden politi kuss összeférhetetlen a "normális" országgal.
valattila1
2012. augusztus 27. 16:16
Az előző kormány idején ezt (is) marhára felháborítónak találtam: mi a fészkes fenének vannak "szagértők" meg köztisztviselők meg stb a minisztériumokban, mindenféle hivatalokban, ha ezek után tanácsadásért külsős cégeknek kell horribilis összeget fizetni. Vagy egyik, vagy másik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!