Termelői piac nyílik a VII. kerületben

2012. augusztus 02. 11:50

Magyar zöldségeket, gyümölcsöket és élelmiszereket árusítanak ős- és kistermelők szombattól a Rózsák terén.

2012. augusztus 02. 11:50

Magyar zöldségeket, gyümölcsöket és élelmiszereket árusítanak ős- és kistermelők szombattól a főváros VII. kerületében. Az új termelői piacot Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára nyitja meg augusztus negyedikén Budapesten, a Rózsák terén.

A  Magyar Piac Szövetkezet szervezésében az első magyar termelői piacot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át tavaly augusztusban Budapesten, Kőbányán. Azóta több termelői piac is nyílt az országban. Idén júniustól a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt is lehet vásárolni hazai árukat minden pénteken a Vidék Mustra elnevezésű rendezvényen. A rendezvénysorozat célja, hogy a fővárosiak és a turisták megismerhessék a vidék ételeit, értékeit.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Piac Szövetkezet további termelői piacok megnyitását tervezi. A cél, hogy a jó minőségű, egészséges magyar termékeket minél több helyen, közvetlenül a termelőtől lehessen megvásárolni, élénkítve ezzel a magyar mezőgazdaságot.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2012. augusztus 02. 13:58
mióta miniummal higították a pirospaprikát, nem hiszek a magy. őstermelőknek
kjkj945
2012. augusztus 02. 13:25
A garayn magas a helypénz.
tarackos
2012. augusztus 02. 13:17
Eddig nem volt piac a 7 kerben? Ha volt akkor ott nem voltak őstermelők? (nem hiszem) Ha volt piac ahol őstermelők is voltak akkor mire jó ez a másik piac? Nem lesz standpénz? Baráti termelők máris nyerő helyzetbe kerülnének...
bookmark
2012. augusztus 02. 12:36
Nagyon helyes, helyzetbe kell hozni a magyar termelőket. Egyébként fix napos szervezett mobil piacok más országokban is vannak, meg Monte Carlo-ban is, szóval gyerünk magyarok, le vagyunk maradva. Tessék szervezni a házhoz szállítást is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!