Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Tiltakoznak a fémkereskedelem államosítása ellen

2012. augusztus 21. 20:50

A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete és a Fémszövetség tiltakozik amiatt, hogy a kormány a fémkereskedelem állami monopóliumba helyezését tervezi.

2012. augusztus 21. 20:50

Az engedéllyel működő fémkereskedő vállalkozások nem a fémkereskedelem tervezett államosításától, hanem a jogszabályok betartatásától, az illegális telepek felszámolásától és a fémhulladékkal törvénytelenül kereskedőkkel szembeni hatékony eljárástól várják az eredményeket - közölte a Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete és a Fémszövetség kedden az MTI-vel.

Az érveik között szerepel az a tény, hogy amikor 30 éve állami monopólium volt a fémkereskedelem, akkor is lopták a fémet, és illegális értékesítés is létezett. A két szakmai szervezet az államosítás helyett a rendőrség nyomozati jogkörét a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak javasolja átadni az illegális fémkereskedelem ügyében.

A NAV-nál ugyanis rendelkezésre áll az eredményes nyomozáshoz szükséges valamennyi adat a fémkereskedők számítógépes kötelező napi jelentéseiből. A szakmai szervezetek a magyar fémtörvényt nevezik a világon a legszigorúbbnak, amely azonban nem tudta felszámolni az illegális kereskedelmet. Az eddigi intézkedések a jogkövető fémkereskedelmi vállalatok dolgozóit, vezetőit, tulajdonosait, üzleti, banki, befektetői partnereit bizonytalanítják el, és okoznak súlyos károkat nekik - fejeződik be a Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete és a Fémszövetség közleménye.
 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2012. augusztus 22. 10:02
Rendre kiütközik a Fideszen a szocialista attitűd. Olyanok, mint Móricka. Mindenről ugyan az jut eszükbe. Mórickának a szex, a Fidesznek meg jó szocialista módon az államosítás.
bonzo
2012. augusztus 22. 09:03
Ha csak azt nézzük, hogy nem tudja leadni az ellopott csatorna fedelet, 120mm2-es réz sodronyt a villamos vezetékét stb már az hatalmas nyereség.
krisztoforo48
2012. augusztus 22. 08:29
A számítógépeken és a nyilvántartásban meg vannak a szükséges adatok,csak rá kellene venni a NAV-ot,hogy végezzék a munkájukat és egyeztessék a valósággal.Olcsóbb és hatékonyabb lenne,mint kiépíteni egy állami szervezetet,ami biztosan veszteséges lenne-jó magyar szokás szerint,természetesen növelve a korrupció lehetőségét.Érthetetlen az egész folyamat.
Julismama2
2012. augusztus 22. 07:56
Milyen érdekes! Ha valami olyan változás történik, ami a rendet kívánja szolgálni,rögtön habzik a száj. Mindíg az ellenzéké. Csak nem ellenérdekeltek a rendben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!