Hunvald és Weinek is tagadta bűnösségét

2012. szeptember 19. 15:13

A vádirat szerint a két volt polgármester összesen ötvenmilliós kárt okozó hűtlen kezelést követett el fiktív tanácsadói szerződésekkel 2007-ben és 2008-ban.

2012. szeptember 19. 15:13

Tagadta bűnösségét Hunvald György korábbi erzsébetvárosi szocialista polgármester, országgyűlési képviselő, és Weinek Leonárd volt zuglói szabad demokrata polgármester a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben. A vádirat szerint a két volt polgármester összesen ötvenmilliós kárt okozó hűtlen kezelést követett el fiktív tanácsadói szerződésekkel 2007-ben és 2008-ban.

Hunvald ugyanakkor a tárgyaláson állította, hogy szabályosan járt el, utódja is az általa kialakított gyakorlatot követte, azt pedig senki nem írhatja elő, hogy egy önkormányzati vezető milyen feladatokat miként végezzen el. Az elsőrendű vádlott szerint a nyomozást a Magyar Hírlap egyik cikke „inspirálta”, a vádirat pedig szövegszerű egyezéseket mutat a napilap írásaival. Hunvald sem vagyonáról, sem jelenlegi, illetve korábbi jövedelméről nem kívánt nyilatkozni a bíró kérdésére.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 19. 16:53
Naná!! Majd beismerik!!
holnaPinap
2012. szeptember 19. 16:50
kicsit keveselltem ezt az 55 millát, ez aprópénz nekik. még akkor is ha csak 2 évet vizsgáltak. de mi van a többi évvel? hunvald megint túlüli majd, fizetnek neki köz(fájdalom)pénzt, aztán újra csüccs? éljen a(z értelemtől) független bíróság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!