Szalai: Az NMHH feladata az egyenlő hozzáférés biztosítása

2012. október 16. 14:48

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) feladata az információhoz, a tájékozódáshoz, a tudáshoz és a kulturális értékekhez való szabad és egyenlő hozzáférés lehetőségének biztosítása – mondta a hatóság elnöke kedden a siófoki Internet Hungary konferencián tartott köszöntőjében.

2012. október 16. 14:48

Szalai Annamária az állam feladatának nevezte azt is, hogy egyszerre biztosítsa a szabadság és az önrendelkezés jogát, valamint az internet tekintetében is érvényt szerezzen a jogos önvédelem elvének. Ezzel kapcsolatban említést tett a tudatos médiahasználat fontosságáról, valamint azokról a programokról, amelyek az interneten nyújtanak védelmet a felhasználóknak.

A hatóság elnöke az infokommunikációs piac szereplői előtt álló egyik legizgalmasabb problémának a hálózatsemlegesség kérdését nevezte, amely – mint mondta – a szabályozó szervek számára is rejteget kihívásokat. Hangsúlyozta: a probléma az új típusú internetes szolgáltatások és alkalmazások szabad megválasztása és a hagyományos szolgáltatók, az internet hozzáférést biztosító infrastruktúra tulajdonosok eltérő érdekei között van.

Szalai Annamária a kérdésben irányadónak nevezte az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének állásfoglalását, amely kimondja: minden olyan elektronikus kommunikáció, amelyet hálózaton keresztül továbbítanak, egyenlő elbánás alá kell hogy essen. Az Európai Unió tartalomhoz való hozzáférés kapcsán rögzített elvárása pedig az, hogy a felhasználók hozzáférhessenek az információkhoz és terjeszthessék azokat, illetve használhassák az általuk választott alkalmazásokat és szolgáltatásokat. „Az NMHH hitvallása, feladatértelmezése tehát nem lehet más, mint hogy ezen keretek között biztosítsuk az információs javakhoz való hozzáférés szabadságát, egyenlőségét, versenysemlegességét” – emelte ki Szalai Annamária.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2012. október 17. 08:36
Hihetetlen vastag bőrt adott a természet Sz.A-nak; tegnap nyilvánosságra került a Klubrádió ügyében hozott legújabb ítélet, amely ismét egyértelműen elmarasztalja a Médiahatóságát és amelyről Sz.A. felkészült(?) csapata megint saját igazuk megerősítését vélték kiolvasni (az ítélet elolvasható a rádió honlapján). Az elmúlt két és fél esztendő alatt bőven hozzászokhattunk az Orbán-rendszer unortodox jogfelfogásához, dilettantizmusát pofátlan cinizmussal pótló magatartásához. Sz.A.-csapat teljesítménye még ezek sorában is kiemelkedik.
Spalovač mrtvol
2012. október 17. 08:36
Úgy látszik, minden pártba kell egy kócos kombiné.
baccardi
2012. október 17. 08:36
Ja, hogy beteg. azért néz ki úgy, mint egy ötvenesért juhtúró......
Spalovač mrtvol
2012. október 17. 06:47
Inkább a kétségbeesés határa, a Nemzet Eliminálásának Rendszere hatalomgyakorlásának láttán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!