Elmarasztalta Magyarországot Strasbourg

2012. november 27. 12:28

Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 2008 októberére tervezett Kossuth téri tüntetés megtiltásával kapcsolatos ügyben marasztalta el hazánkat.

2012. november 27. 12:28

Elmarasztalta Magyarországot az Európa Tanács égisze alatt működő, strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bíróság egy 2008 októberére tervezett Kossuth téri tüntetés megtiltásával kapcsolatos ügyben. A panaszos Sáska Béla magyar állampolgár volt, aki szerint a magyar hatóságok a tüntetés tiltásával megsértették az európai emberi jogi egyezményben garantált gyülekezési jogot.

Sáska 2008. október 13-án politikai tüntetés tervét jelentette be 17-re a budapesti parlament előtti Kossuth térre. A rendőrség 15-én megtiltotta a rendezvényt. Az ez ellen emelt panaszt a bíróság 22-én elutasította.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MérlegElőd
2012. november 27. 21:58
Sok ilyen panasz készül most is. Semmi nem változott, csak az éhes maffiózók a hatalmon.
astron
2012. november 27. 17:42
Vajon Etikus e egy ilyen esetet - mint amit tett Sáska Béla, bejelenteni a Strasbourgi bíroságnak? Vagy Etikus,de hazaárulás? hát Számomra az,én nem tennék ilyet,mert bármi van,akkor is az országom ellen fordulnék ezzel vmilyen formában.Én ezt semmilyen módon nem tenném. Bűnös -e Sáska Béla?Nem.Ő élt a jogaival. De ezek a jogok elgondolkodtatóak számomra... én Zúgolódnék,lehet hogy betörnék pár kirakatot,de nem jelenteném fel a hazámat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!