LMP: A kormánypártok a véleménynyilvánítást is korlátozni akarják

2012. november 08. 14:57

A párt szerint a Fidesz-KDNP azzal, hogy bizonyos médiatípusokból kitiltaná a kampányhirdetéseket, a véleménynyilvánítást szabadságát csorbítaná.

2012. november 08. 14:57

Az LMP szerint a kormánypárti képviselők a választási eljárási törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslataikkal korlátozni próbálják a véleménynyilvánítás szabadságát. Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kormányoldal a regisztrációval a választójogot próbálta korlátozni. Azzal pedig, hogy bizonyos médiatípusokból kitiltaná a kampányhirdetéseket, a véleménynyilvánítást szabadságát csorbítaná – tette hozzá.

Egyúttal hangot adott annak a véleményének, hogy a Fidesz azokból a médiatípusokból – például a kereskedelmi tévék és az internet – tiltaná ki a kampányt, amelyekben „gyengébbek a pozíciói”. Ezeknek a televízióknak a nézői és az internet-felhasználók között az átlagnál jóval kisebb arányban találhatóak meg a kormánypárt szavazói – mondta. Hozzátette, hogy a kampány viszont úgy folytatódhat, „ahogy a csövön kifér” a külterületi óriásplakátokon, „miközben pontosan lehet tudni, hogy a kilencvenes évek elején a Fidesz éppen a Mahír megvásárlásával kezdte megalapozni a Simicska-birodalmat”. Karácsony Gergely kijelentette, hogy jelenleg „a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt tulajdonában lévő cégek viszik el az állami hirdetések kilencven százalékát a külterületi piacon”.

A frakcióvezető szerint ezek után senki nem gondolhatja, hogy a Fidesznek borsos árat kell fizetnie, ha óriásplakátokon kampányol. Más pártoknak viszont a piaci áron kell felületet vásárolniuk, „ha egyáltalán kapnak férőhelyeket” – mondta. Az LMP szerint az államnak nem az a dolga, hogy egyes területeken megtiltsa a kampányt, hanem az, hogy átlátható kampányszabályozást alakítson ki – közölte Karácsony Gergely.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. november 08. 21:41
Minden korlátozás faszság.... Ráadásul csak az ellenfelet erősíti.
székely
2012. november 08. 20:26
Orbán pávatáncos az MSZMP-s papa szemináriuma után megtanulta a "Miatyánkot" és annak szellemében vezeti az országot: "Enyém az ország, enyém a hatalom és enyém a dicsőség mindörökké oszt jó napot"
bini
2012. november 08. 17:37
Mi köze a kormány hirdetéseinek a kampányban a pártok anyagának. Négy közszolgálati van ebből kettöt a határon túl s müholdon a világ minden részén fogható. A közszolgálatin minden párt azonos ídőt és megjelenési lehetőséget kap térités nélkül. Ezzel biztosítják, hogy a drága kercsatornákon a kampányfilmeket nem mindenki tudja megfízetni, és ezáltal az egyenlő esély is sérülne. Nem beszélve a pártfinanszirozást is átláthatóvá tételén is kihatással van. Az LMP majd az elfogadott törvény után lehet véleményt mondani és sipitozni.
kamasuka
2012. november 08. 16:51
http://velvet.hu/blogok/futoszalag/2012/11/08/obama_nyert_a_fonok_kirugott_22_embert/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!