Schiffer: Bárki házát eldózerolhatják a jövőben

2012. november 13. 13:55

Az LMP-s politikus vérlázítónak nevezte, hogy egy hétfőn megszavazott módosító értelmében a jövőben kiemelt beruházások esetén nem kell mérlegelni egy kisajátítás várható közösségi előnyeit és az okozott károkat.

2012. november 13. 13:55

Az LMP szerint vérlázító, hogy a kormánytöbbség hétfőn este megszavazta azt a fideszes módosító indítványt, amelynek értelmében a jövőben kiemelt beruházások esetén nem kell mérlegelni egy kisajátítás várható közösségi előnyeit és az okozott károkat. Erről Schiffer András beszélt keddi sajtótájékoztatóján. A képviselő ismertette: a kormány már nyáron is jelezte a módosítási szándékát, azonban később elállt ettől, hétfőn azonban a fideszes Kulcsár József módosító indítványával beemelte a törvénybe ezt a szabályozást.

A módosítás értelmében a jövőben a kisajátítás várható közösségi előnyeit és az okozott károkat nem kell mérlegelni a törvényben, vagy kormányhatározatban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősített beruházások esetén. Schiffer András szerint ez az eljárás vérlázító, hiszen a jövőben ha az „oligarchák kormánya” kiemelt beruházásnak minősít egy építkezést, akkor annak érdekében mérlegelés nélkül el lehet dózeroltatni bárkinek a házát, vagyis senkinek a vagyona nincs biztonságban.

Kérdésre válaszolva az LMP-s politikus elmondta: nem hiszi, hogy egy konkrét beruházás miatt fogadta el a módosítást a kormánytöbbség, hanem inkább „sok konkrét beruházás miatt”, hiszen „nyilván nem Kulcsár képviselő úr találta ki”.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. november 13. 16:31
Schiffer elvesztette minden önuralmát, nyiltan lázit, mint az öregapja. :D
Fakutya tizedes
2012. november 13. 16:31
Legelőször a Fenyőét kéne a védett erdő közepén. Nemtom, most Friderikusz lakik benne?
ballada
2012. november 13. 16:00
Nem kell észnélkül feszedni adósságot háttér biztosíték nélkül,biztos nem zaklatja senki ha nincs adóssága,aki tartozik annak fizetni kell.
facit
2012. november 13. 15:38
Hogy szól a mondás ? Rossz az aki rosszra gondol! "Schiffer: Bárki házát eldózerolhatják a jövőben.." Miért is tennék? Ez abból következne tán, hogy eddig nagyon sok devizaadósnak nyújtottak, nyújtanak segítséget? Ha forr a vére, előbb alaposan vizsgáltassa ki magát, nem a saját készülékében van -e hiba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!