Áder normakontrollt kért a választási törvényre

2012. december 06. 17:36

A köztársasági elnök előzetes alkotmánybírósági normakontrollt kért a választási eljárási törvényre.

2012. december 06. 17:36

Előzetes normakontrollt kért Áder János államfő a választási eljárási törvényről az Alkotmánybíróságtól csütörtökön - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Áder János alkotmányosan aggályos részeket talált a Magyarországon élő választópolgárokra vonatkozó regisztrációs előírásokban. Kifogásokat fogalmazott meg a kampányszabályokkal, a közvélemény-kutatásokkal kapcsolatos rendelkezésekkel és a törvény hatályba lépésével kapcsolatban is.

A köztársasági elnök beadványához az ellenzéki pártok észrevételeit is mellékelte. Az Alkotmánybíróság előzetes normakontrollja lehetőséget teremt arra, hogy a törvény hiányos vagy pontatlan rendelkezéseit mielőbb újra lehessen gondolni - olvasható a köztársasági elnök nyilatkozatában.

Áder János ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a parlamentben múlt hétfőn elfogadott választási eljárási törvény minden párt és képviselőjelölt számára garantálja az alkotmányos megmérettetés lehetőségét a szabad és demokratikus választásokon.
 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2012. december 07. 15:23
Mostmár az AB-n múlik, hogy kell-e regisztrálnunk olyanért, amire egyébként is jogosak vagyunk http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/37403079307/hamvakbok-koztarsasagi-elnok
lavor
2012. december 07. 11:10
Gratula Ádernek.
kukagyerek
2012. december 07. 09:57
A színjáték megy ezerrel!
peninsulavaldes
2012. december 07. 09:29
Én azért ennyire nem lennék elkeseredve mint itt sokan. Egyébként meg kormányunknak és parlamentünknek kifejezett érdeke, hogy Áder visszadobálja a papírokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!