Az MSZP méltányolja Áder döntését

2012. december 06. 18:33

A szocialisták méltányolják, hogy a köztársasági elnök előzetes normakontrollt kért a választási eljárási törvényre, ugyanakkor sajnálják hogy az államfő nem a jogszabály egészéről kért vizsgálatot.

2012. december 06. 18:33

 Az MSZP méltányolja, hogy a köztársasági elnök előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságra küldte a választási eljárási törvényt, ám Mesterházy Attila pártelnök sajnálatát fejezte ki, amiért az államfő nem a jogszabály egészéről kért vizsgálatot.

Az MSZP elnöke az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében üdvözölte, hogy Áder János részben fontolóra vette a jogszabállyal kapcsolatos aggályaikat. Egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy az Ab felelős, a nemzet érdekeinek megfelelő döntést fog hozni. A szocialistáknak továbbra is az a meggyőződésük, hogy a Fidesz-KDNP szavazataival elfogadott választási eljárási törvény felszámolja a demokratikus választási rendszert – olvasható a közleményben. Az MSZP ezért sajnálatosnak tartja, hogy az államfő nem a jogszabály egészét küldte az Alkotmánybíróságra.

A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön közölte, hogy Áder János előzetes normakontrollt kért a választási eljárási törvényről. Az államfő alkotmányosan aggályos részeket talált a Magyarországon élő választópolgárokra vonatkozó regisztrációs előírásokban, kifogásokat fogalmazott meg a kampányszabályokkal, a közvélemény-kutatásokkal kapcsolatos rendelkezésekkel és a törvény hatályba lépésével kapcsolatban.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2012. december 07. 15:23
Mostmár az AB-n múlik, hogy kell-e regisztrálnunk olyanért, amire egyébként is jogosak vagyunk http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/37403079307/hamvakbok-koztarsasagi-elnok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!