A kormánypártok fittyet hánynak a jogalkotási szabályokra a Jobbik szerint

2012. december 28. 14:32

A Jobbik szerint a kormánypárti képviselők fittyet hánynak a jogalkotási szabályokra, a választási regisztrációval kapcsolatban pedig fennmarad a szavazatvásárlás lehetősége is.

2012. december 28. 14:32

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) pénteki határozatában megállapította: az Országgyűlés túllépett jogalkotási felhatalmazásán, amikor az alaptörvény átmeneti rendelkezései közé olyanokat is beiktatott, amelyek hosszabb távra szóló, általános szabályokat tartalmaznak.

Az Ab ezért a kifogásolt rendelkezéseket – köztük az előzetes választási regisztrációra vonatkozókat – e formai hiányosságok miatt megsemmisítette. Az ellenzéki párt álláspontja szerint a választási regisztráció alkotmányellenességét gyakorlatilag a Fidesz is elismerte, amikor épp ezért az alaptörvény részévé akarta tenni annak részleteit is.

A Jobbik úgy látja, a regisztráció bevezetése felesleges bürokráciát jelent, emiatt hosszabb és a drágább lesz a kampány, az embereket otthonukban zaklathatják, személyes adataik közvetlenül a pártokhoz kerülnek a jövőben is, és így akár illegális adatbázisok is létrehozhatók.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 28. 21:08
Bankrabló, feleséggyilkos, maffiózókkalisjóbakellenni, kajakbaszó, pornós, faszpumpás.
Fakutya tizedes
2012. december 28. 21:05
Én meg fittyet hányok a jobbiknak. Jelentkezzetek egy kollektiv körülmetélkezésre a körfűrésznél!
cutcopy
2012. december 28. 19:54
Miután a szoclibek oda-vissza kihörgik magukat egy kormány támadási lehetőségen, a Jobbik még gyorsan próbál felzárkózni és ők is vakkantanak egyet hozzá..
Soma
2012. december 28. 18:26
Tukacs szerint is "fittyet hánynak". Már egy nyelven is beszélnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!