KDNP: Megnyugtató, ha az Ab vizsgálja a választási törvényt

2012. december 06. 18:30

A kereszténydemokraták frakcióvezetője szerint kiemelt fontosságú, hogy ne férhessen kétség a szabad választások tisztaságához.

2012. december 06. 18:30

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a szabad választás a demokrácia egyik alapja, ezért nagyon fontos, hogy az ezt szabályozó törvény tisztaságához semmi kétség ne férjen.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője ezt csütörtökön mondta az MTI-nek arra reagálva, hogy az államfő előzetes normakontrollt kért a taláros testülettől a választási eljárásról szóló törvényről. A kormánypárti politikus kiemelte: mivel a választási eljárásról szóló törvény elfogadását sok vita övezte, mindenki számára megnyugtató lehet, hogy az Alkotmánybíróság mondja ki ítéletét az elfogadott jogszabály felett.

A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön közölte, hogy Áder János alkotmányosan aggályos részeket talált a Magyarországon élő választópolgárokra vonatkozó regisztrációs előírásokban, kifogásokat fogalmazott meg a kampányszabályokkal, a közvélemény-kutatásokkal kapcsolatos rendelkezésekkel és a törvény hatályba lépésével kapcsolatban is, ezért kérte az előzetes normakontrollt.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
impertinent
2012. december 06. 20:15
Ezt a simlis műkeresztény csapatot.
emhem
2012. december 06. 20:13
már bocs, de akkor mért nem kérték ki ők az ab véleményét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!