A Jobbik szerint nem jó ötlet a KDNP csődbiztos-javaslata

2013. január 31. 15:30

A Jobbik szerint a KDNP által javasolt családi biztosi-rendszer a hitelkárosultak megsegítésére életszerűtlen, ezért elutasítják azt; és inkább az általuk javasolt magáncsőd intézményének támogatására szólítják fel a többi pártot – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

2013. január 31. 15:30

Pálffy István, a kereszténydemokraták frakciószóvivője csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában beszélt arról, hogy pártja családi biztosokkal segítené a hitelcsapdába került családokat. A biztos „olyan együttműködést folytat a családokkal, amely során öt év alatt mindenki tisztára mossa magát, és utána tiszta lappal indul” – fogalmazott. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a biztos tevékenyen is részt vehet a családi költségvetés összeállításában.

Z. Kárpát Dániel emlékeztetett arra, hogy a Jobbik a parlamentbe jutása óta többször is javaslatot tett a magáncsőd és azon belül a csődbiztos intézményének bevezetésére, erre azonban a kormánypártok semmilyen nyitottságot nem mutattak. A Jobbik szerint a családi költségvetésbe történő beleszólás lehetősége „életszerűtlen”. Ezzel szemben az ellenzéki párt olyan csődbiztosok felállítását szorgalmazza, akik szakszerűen tudják képviselni a károsultakat a bankokkal, pénzintézetekkel, közműcégekkel szemben, emellett pedig az átképzési lehetőségek felkutatásával és egyéb eszközökkel segíti a károsultak munkaerőpiaci helyzetének javítását is.
 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2013. január 31. 19:55
"Pálffy István elmondta, a biztosnak komplex szerepe lenne, menedzselné a hitelt, amihez jogi, pénzügyi, közigazgatási ismeretek kellenek. Az elképzelés szerint a rendszerben több százan, ezren segíthetik majd a magyar családokat – közölte." Most százezer feletti bukott deviza hitelről beszélnek ingatlanok esetében még ki tudja mennyi gépjármű stb. hitel van összejöhet kétszázezernyi is, ahol ilyen biztost kellene küldeni. Egy ilyen képzett embert rendesen kell fizetni, hogy ilyesmivel foglalkozzon, és lenne mondjuk belőlük ezer fő az, hol tudna foglalkozni annyi hiteles gondjaival? beosztani a fizetésüket? tárgyalni a különböző pénzintézetekkel ... az egész humbuk. A magáncsődöt külön kellene bevezetni, ahogy a cégeknél, ha elfogy a magánszemély vagyona jelentsen csődöt annyi aztán fel vele életreszólóan a KRH listára, hogy ne kezdhesse újra a hitel gyűjtögetést.
Viktus
2013. január 31. 19:46
http://mandiner.hu/cikk/20130131_biztosokkal_segitene_az_eladosodott_csaladokat_a_kdnp Itt sem látok semmi utalást a magáncsőd bevezetésére egy misztikus szöveg van csak, hogy jön egy személy aki rendbe hozza az adott család életét ... ez kb. az egész javaslata a kádéenpének annyira racionális, mintha előírná a bajban lévő családoknak mindennap kötelező templomba menni, és a jó Isten majd megsegít.
Viktus
2013. január 31. 18:48
A kádéenpének volt már egy értelmes ötlete? :D
MikkaMakka
2013. január 31. 17:45
a magáncsőd működő ötlet, támogatható persze az ördög itt is a részletekben rejlik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!