Gyurcsány 2006: mielőbbi felelősségre vonást követel a Jobbik

2013. február 14. 18:31

A Jobbik a 2006. őszi budapesti események miatt követeli a terrorcselekmény miatti gyanúsítást, majd a vádemelést is Gyurcsány Ferenc és „társaival” szemben.

2013. február 14. 18:31

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő közös, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye felidézi, hogy múlt pénteken nyújtotta be az ügyészség a vádiratot a 2006. őszi budapesti eseményekkel összefüggésben 14 volt, illetve jelenlegi rendőrtiszttel szemben. A vádlottak között van többek között Gergényi Péter akkor budapesti, Bene László akkori országos rendőrfőkapitány és Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat akkori parancsnoka.

A Jobbik szerint üdvözlendő a felelősségre vonás, „de még mindig kevés”. Ráadásul a volt rendőrparancsnok vádlottak ellen - például Bene László – döntően a felelősségre vonás elmulasztása miatt emeltek vádat, különös hangsúllyal a MTV-székházostromra. A Gergényi Péter elleni vádemelés nem terjed ki a 2006. október 23-i véres rendőri akciók miatti felelősségre, annak ellenére, hogy ezen a napon a fővárosi rendőri erők műveleteit szintén ő irányította.

A közvélemény elvárja a bíróság gyors, nyilvánosság számára átlátható és pártatlan eljárását a mielőbbi érdemi határozathozatal érdekében, miután már így is megengedhetetlenül sok idő telt el a véres események óta – hangsúlyozza a két politikus. Kiemelik, „a legnagyobb baj”, hogy nincs a vádlottak között egyetlen akkori politikai vezető, így Gyurcsány Ferenc sem, őt még ki sem hallgatták. A számos rendelkezésre álló bizonyíték és jelentés ellenére a terrorcselekmény miatti felelősségre vonás még várat magára, de a felelőssége szóba jöhet katonai bűncselekmények felbujtójaként is, akkori megnyilatkozásai és szerepvállalása alapján – ismertetik.

A terrorcselekményt a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel bünteti. Ezzel kapcsolatban több feljelentést is benyújtottak – ismerteti a közlemény. Ezáltal mindenki, aki részt vett a tömeges rendőri jogsértésekben, akár felhívást adott rá, terrorcselekmény miatt vonható felelősségre. Követeljük tehát a terrorcselekmény miatt gyanúsítást, majd vádemelést is Gyurcsány Ferenc és társaival szemben, illetve az összes felelős volt rendőrparancsnok elleni vádemelést is – írják a jobbikos politikusok.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2013. február 15. 10:38
A Jobbikot, azért juttatuk, be parlamenntbe, hogy mindig emlékeztesse a Fideszt, az elszámoltatásra. A jobbik csak hébe- hóba, emlékeztetett, és ezért tartunk itt!
devlaci2
2013. február 15. 00:11
Berki Krisztián vörösben, az ex-fradi vezér MSZP színekben kezdi meg politikai pályafutását, íme a nyitóbeszédnek is beillő facebook poszt http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/berki-krisztian-levele-facebookon.html
Gépész53
2013. február 14. 21:40
Világos! A rendőrök meg Gyurcsány a terroristák, mert megdobálták saját magukat molotov-koktéllal, meg kövekkel, meg felgyújtottak néhány autót, kukát, meg betörtek néhány kirakatot! Aztán meg jól elverték a békés tüntetőket, akik csak úgy véletlenül arra sétáltak! Na ne nézzenek már ennyire hülyének!
Obulus
2013. február 14. 20:51
Vigyázzatok csak, a terrorcselekmény vádja nehogy visszahulljon a Jobbikra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!